Всеки нормативен акт, внесен в НС, да съдържа оценка за въздействието върху демографското развитие на страната. Това предложение е било внесено от депутати от „Демократична България“, обяви председателят на Комисията по политиките за българите извън страната Антоанета Цонева. Предлага се изискването да бъде записано в Правилника на парламента:

„Тази поправка предвижда, че в предварителната оценка на въздействието, когато депутатите внасят законопроекти, ще има ново поле, в което ще бъде записано има въздействие върху демографията и респективно хората, които не са на територията на страната. Такова е желанието ни, но се надявам ако този парламент има по-дълъг живот, да стигнем и до промяна на правилника в тази посока, което се надявам пък да се отрази върху промяна на методологията на изпълнителната власт“.

По време на заседанието на комисията бяха обсъдени и евентуални законодателни промени за признаване на българския произход на гагаузите в Молдова.

Точката за проблеми с документите, удостоверяващи български произход на лица от Република Северна Македония, беше отложена.

Междувременно Комисията по външна политика изслуша на закрито заседание зам.-министър Васил Георгиев за развитието на отношенията със Скопие и за постигнатите договорености.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

1
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
tristinrobin
tristinrobin
21 юли 2022 13:37
Гост

The Whataburger Lunch Menu is available at any time you visit any Whataburger location.It is to be kept in mind that Whataburger features a special breakfast menu, which is available for 12 hours.
https://whataburger-breakfast-menu.info/whataburger-lunch-menu/