На един от водещите италиански експерти по имунология на коронавирусите е осигурена полицейска защита, след като е получила куршум в писмо, заплашващо нея и семейството й със смърт.

Професор Антонела Виола очевидно е била набелязана заради публичната ѝ подкрепа за ваксинирането на децата срещу ковид.През тази седмица в няколко европейски държави публични личности бяха подложени на засилени заплахи заради мерките срещу пандемията, предаде Би Би Си.

Няколко френски депутати бяха заплашвани, докато обсъждаха закона за ваксинационните пропуски.В сряда вечерта домът на нидерландския политически лидер Сигрид Кааг беше нападнат от теоретик на конспирацията, който размахваше запалена факла и предаваше на живо във Facebook.

В Италия имунологът професор Виола – ръководител на педиатричен изследователски институт в северния град Падуа – потвърди в социалните мрежи, че е получила куршум и писмо, което заплашва нея или семейството ѝ с разстрел, ако не каже „не“ на ваксинирането на децата.

„Тези хора са антиваксъри, които знаят само как да мразят, да отхвърлят логиката и законите и да създават напрежение и насилие“, каза тя, като настоя, че винаги ще дава гласност на научните заключения и ще говори на тези, които искат да я чуят.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar