Вицепремиерът Валери Симеонов, който периодически организира проверки за шум в заведенията на черноморските плажове, съобщи в профила си във „Фейсбук“, че снощи е инспектирал барове, кафенета и механи в София и установил, че „въвеждането на ред по Закона за шума в столицата е детска игра спрямо войната с мутрите в Слънчев бряг. Никакви проблеми – никъде“.

Най-силно напрежението между проверяващи и веселящи се ескалирало в механа в Студентски град. „Най-арогантно нарушаваше нощната тишина Механа „Роден край“, раздрусана от мощни чалга ритми. С влизането си спряхме музиката и силно възпалихме мъжката аудитория на претъпканото заведение. При съставянето на констативния протокол, страстите се разгорещиха, но, слава Богу, всичко мина без физически посегателства – оказа се, че голяма група полицаи празнуват професионалния си празник“, пише вицепремиерът и допълва: „Съжалявам, няма как – законът е за всички“.

Нощната обиколка на Симеонов го срещнала и с фолк певицата Кали. „Милата, обеща да мине на акапелно изпълнение тип пиано бар, но това не спести протокола и административната санкция спрямо заведението“, пише Симеонов.

Като цяло проверката минала спокойно, управителите и персоналът навсякъде оказвали съдействие и веднага спирали шумната музика, а посетителите проявявали желание да се снимат с вицепремиера, по думите му.

В проверката са участвали зам.-министърът на здравеопазването Светлана Йорданова, членове на политическия кабинет на вицепремиера и служители в районната здравна инспекция.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar