Порочната практика да се обикаля с джипа и държавния бюджет в багажника ще се засили за местните избори, предупреди Корнелия Нинова

БСП се закани да внесе жалба в Конституционния съд срещу харченето на бюджета през Министерския съвет, извън рамките на парламента. „Парите на българските данъкоплатци не се харчат по определения през държавата ред. Харчат се еднолично, за партийни цели“, заяви Нинова по повод обиколките на премиера из страната с „джипа и държавния бюджет в багажника“.
„Ще видите нашите позиции по Закона за публичните финанси и ще имате конституционна жалба за Конституционния съд за неспазване и за раздаване на парите на българските данъкоплатци с постановление на Министерски съвет извън рамките на парламента“, заяви Нинова. Тя очаква порочната практика с раздаването на пари през прозореца за партийни цели и за избори на подходящи кметове да се засили с наближаването на местните избори.

Някои се напочиваха през август, докато ние работехме, а сега излизат да изговорят маса глупости. Няма да си хабим енергията да им отговаряме, да продължават, отвърна премиерът Бойко Борисов.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar