5 дни след убийството на фризьорката Милена Шишкова в Костенец съсед на издирвания за престъплението също е ликвидиран в къщата си, стана ясно в сряда. Това е 42-годишният Валентин, който е трети братовчед на Стоян Зайков-Чане.

Престъплението е станало в нощта срещу сряда. Валентин е разпитван от полицията във вторник, а градът гъмжи от униформени, които издирват бившия мъж на Милена.

Валентин е забелязан за последно във вторник вечерта, а в сряда не отишъл на работа. Тогава колегите му подали сигнал в МВР. На място пристигнали криминалисти и съдебен лекар, които започнали оглед. Още през прозореца забелязали тялото на жертвата. Докато огледът течеше, вътрешният министър Младен Маринов обяви в парламента, че няма данни Валентин да е бил убит.

Няколко часа по-късно обаче главният секретар на МВР Ивайло Иванов и окръжният прокурор Наталия Николова обявиха, че мъжът е прострелян в брадата. Оръжието е различно от това, с което е убита Милена, каза Ивайло Иванов.

Чане се е крил на тавана на Валентин, е основната версия на разследващите. Братовчед му обаче го видял и за да не го издаде, Зайков го убил. Засега няма данни, че Валентин е крил Стоян. При беседата си с полицаите предния ден той заявил, че не се страхува за живота си.

„Не е имало някакви взаимоотношения между убития и Милена, което да е повод за разправа от страна на издирвания Зайков“, обясни Иванов. Дни преди смъртта си Валентин разказал, че двамата са скарани заради кражбите на Чане в дома му. Мъжът е разведен, детето му живее при майка си. Полицията ги е уведомила за убийството.

Досега МВР издирваше Зайков основно по горите около Костенец. Проучени са любимите му места в Рила и Стара планина. В акцията участва и отрядът на баретите.

Зайков има няколко присъди за кражби. И преди се е крил по таваните на хората в Костенец, които не разбрали, че той е там. Според разказа им в един от случаите останал незабелязан за 2 месеца. Друг път се крил 24 часа в бидон, за да не го открие полицията.

Зайков е обявен за издирване от 10 май. Тогава бившата му приятелка Милена Шишкова беше открита застреляна с 2 куршума в главата. Мъжът е основният заподоздрян за убийството. Досега се смяташе, че той се крие около сметището на Костенец, тъй като оттам може да си набавя храна. По неофициални данни ден преди убийството на Милена Стоян изтеглил всичките си спестявания от банката.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar