Не ме проверяват в МВР, а да изпълнят на министъра на МВР Бойко Рашков… Това коментира по повод разпита, на който бе подложен бившият премиер през седмицата Бойко Борисов по време на брифинг на ГЕРБ днес.

„Спомняте ли си, спомням си, познавате ли го – не го познавам. Част от тези полицаи са работили по източването на ДДС с румънските служби и прокуратури“, каза още Борисов какво се е случвало по време на разговора.

Не сме видели сигнала на главния прокурор – ако е за Пламен Узунов, е ясно – недопустимо в правосъдната система, но с такива като Бойко Рашков – това не може да се случи, коментира още той.

Ако кажа всичко, което мисля за Рашков, трябва да ме осъдят. Жал ми е за полицаите, защото те използват една формулировка „за сведение“. 2009 г., когато някой чул, когато съм бил правил крос в резиденция „Бояна“. Аз крос не съм правил никога, Цецо правеше крос и продължава, аз – не. Той чул, че някой разказал, че еди-какво се е случило, обясни бившият премиер.

„Човекът жив ли е сега, не съм го изял“, сподели още той.

Нула истина. После ме питаха дали мога да си спомня за някакъв Иван Тенев, ни съм го виждал, ни съм го чувал, в интернет пише, че се издирва с червена бюлетина, да не е министър на земеделието в червеното правителство“, поясни Бойко Борисов.

Дето ме питат – нито съм имал къща, нито имот, нито каквото и да е било, аз имам къща в Банкя и затова там си живея, да, напрягат ми семейството, тревожат се децата. Ако се докаже, че имам къща, я давам. Виждам, че полицаите и те са притеснени, добави Бойко Борисов.

„Да ме викат колкото искат, не ме притесняват. Но от 2009 г., са 13 години, а има други хора, които по един или друг начин са се пресичали в живота ми, трябва ли да разбутват семействата с такива писания. Ако ви разпитват за жена, за нещо, за Маги – никога не съм я виждал, направиха я на нищо, да я питат дали била с…“.

Това е точно комунистически стил, няма ли да го викнат за 19-те имота и как ги е придобил с имотната мафия, призова лидерът на ГЕРБ относно Бойко Рашков.

За три дела ме разпитаха, влизат по двама-трима, на талази, изпълняват на началника от Кърджали и на Бойко Рашков, възмути се бившият премиер.

За къщата в Барселона не са ме питали, създават им големи проблеми и това е нечовешко, което правят, категоричен е Борисов.

Протокол за неразгласяване на информацията от разпита не е подписвал. Не ме проверяват, а за сведение, за да изпълнят на Бойко Рашков…, категоричен бе още лидерът на ГЕРБ.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar