ГЕРБ ще наеме адвокати започва съдебни дела, за да помага на хората, станали жертва на режима на Румен Радев и Бойко Рашков. Това заяви експремиерът Бойко Борисов във видео от разговор със симпатизанти на ГЕРБ, публикувано в профила му във Фейсбук.

Той съобщи, че сред хората, срещу които е оказван натиск, e бившият земеделски министър Десислава Танева – в деня за размисъл служител на ДАНС й се е обаждал да се яви „на разговор“ по сигнал.

Припомняме, Борисов също стана обект на закани от служебния министър на вътрешните работи Бойко Рашков.

„Ще се борим за демокрацията. За всички става ясно как са спечелени „най-честните избори“, с най-ниската избирателна активност за всички времена. Всичките машинации и терор по изборите бяха направени, за да може сега в парламента да текат седянки. Такова безобразие, толкова ниско продаваемо шоу никога не е било.“ – коментира Борисов.

„Кадрите на БСП и ДПС отдавна са назначени и сега се борят да ги узаконят под някаква форма. ДПС уж няма да са във властта, но ще си работят заедно. Не знам Христо Иванов как се чувства в една кошница с всичките тези хора, които уж са нещо ново, а са все стари политици. Хората сега може и да ги лъжат, но накрая ще страдат, защото икономиката на държавата тръгва стремглаво надолу.“ – добави лидерът на ГЕРБ.

Той се обърна към министър Асен Василев,като му напомни, че заради пандемията от COVID-19 ГЕРБ са удължили плащането на данъците до 30 юли и го прикани да не отчита това като свой приход, защото е от събиранията за миналата година.

„По-високите приходи се дължат на по-високите цени на енергоносителите, газта и горивото. Залъгват ни с тези 2 милиарда приходи.“ – добави Борисов.

По думите му, ако служебното правителство внесе актуализация на бюджета, групата ГЕРБ няма да я гласува.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar