Нервак от карловско село си спечели условна присъда и обществено порицание след заплаха за убийство. Мъжът се скарал жестоко с жената, с която живеел. Когато спорът ескалирал, той си изпуснал нервите и я заплашил, че ще й отнеме живота с думите: „Боклук, ще те убия!“.

Жената се уплашила, че той има реалната възможност да осъществи намеренията си. Затова подала сигнал в полицията. Мъжът бил задържан, а малко по-късно се сдобил с официално обвинение както за заплахата, така и за хулиханската проява.

Изправен пред съда той изразил съжаление за постъпката си. Успял, да сключи споразумение с прокуратурата, което е одобрено от магистратите. Според „сделката“ мъжът е осъден на по четири месеца условно и за двете провинения, с три години изпитателен срок.

В крайна сметка му е определено едно общо най-тежко наказание – 4 месеца затвор условно, с три години изпитателен срок. В споразумението влиза и обществено порицание – съдебният акт ще бъде залепен на информационното табло на кметството в карловското село.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar