Тони Коломбо имал фабрика за цигари, въртял бизнес с Камората

Известният неаполитански певец Тони Коломбо и съпругата му Тина Рисполи бяха арестувани в рамките на мощна операция на властите срещу местната мафия Камора,съобщиха италианските медии.

След серия от арести рано сутринта в Неапол беше разбита престъпна организация, въртяла бизнес с Камората в област Кампания. 27 души са задържани и сред тях освен изпълнителят на т.нар.неомелодични песни и жена му беше арестуван и Винченцо ди Лауро, син на Паоло ди Лауро.Това е босът на известния клан Ди Лауро. Преди да се омъжи за певеца Коломбо, Тина беше популярна като вдовицата на боса от Камората Гаетано Марино.

Задържаните сутринта от полицията са обвинени за различни престъпления – за връзки или принадлежност към мафията, за тежко изнудване, за насилие, за упражняване на незаконно влияние върху провеждането на търгове, за международна контрабанда с цигари, произведени в чужбина.По време на разследването е конфискувана собственост за 8 млн.евро. Сред задържаните е и мъж, работил като шофьор за местната дирекция „Антимафия“.

Според следователите Тони Коломбо и Тина Рисполи имали общ бизнес за 500 хил.евро с престъпния клан от Секондиляно Ди Лауро. Печалбите от него инвестирали за купуването и оборудването на фабрика за цигари, която сега е под запор. В нея обработвали внесения предимно от България и Украйна тютюн, от който произвеждали цигари. Системата на дистрибуция на пазара в област Кампания била задействана посредством мрежа от търговци на едро. Те снабдявали търговците на дребно. От тях всяка седмица организацията изтегляла печалбите от продадените цигари.

Двойката Коломбо-Рисполи участвала и в създаването на марка облекло „Корлеоне“, както и в реализирането на енергийна напитка , наречена „9 мм“, „намигайки“ по този начин на организираната престъпност.

Властите са разкрили съществуването и на друга престъпна дейност – в сферата на организирането и провеждането на търгове. Арестуваните инвестирали голямо количество пари в сферата на разпродажбата на конфискувани имоти. Заплашвали другите участници и ги принуждавали да се отказват от търговете. Така осигурявали на своите хора спечелването на търговете за имотите.След като ги купували, те ги препродавали на много по-високи цени, осигурявайки по този начин средства за нелегалната си дейност. Задържаните от полицията сега са обвинени и за незаконното управляване чрез подставени лица на фитнес салон, зала за залагания, няколко супермаркета.

Тони Коломбо е добре известен на любителите на неаполитанска музика. Мнозина помнят и как той поиска ръката на сегашната си жена на свой концерт, организиран без разрешение от кметството на площад „Плебишито“ в центъра на Неапол. След това се ожени за Тина на фрапантна церемония с кортеж и с музикален оркестър, в който участваха дори държавни служители.

Само допреди ден Коломбо рекламираше в социалните мрежи предстоящия си през декември концерт.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar