Спецполицаи арестуваха двама инспектори от ИАРА в Поморие.

„Акцията бе зрелищна. Полицаите изскочиха от един автомобил и спряха колата на ИАРА. Засечката беше на улица „Манастирска“, разказа очевидец. Според него, полицаите с качулки извадили от автомобила куфар, в който имало банкноти. Ръцете на двамата задържани веднага са били проверени дали „светят“. Вероятно става дума за подкуп, предполагат в Поморие.

Според една от версиите двамата изнудвали известен собственик на кораб, който искал да получи квота за улов на калкан. Преди няколко дни сигнал за рекетирането на риболовеца е бил получен в МВР. Според мнозина, дори имало запис от срещата, на която двамата инспектори си искат 700-800 лева от корабособственика. Парите, които са взели, са били белязани.

Официална информация за случая и сумата на подкупа не бе оповестена.

Това не е първото провинение на единия инспектор. Преди време той бе спипан да шофира автомобила си много пиян, тогава случаят предизвика скандал в морските среди.

„Отричам се от тези хора. Със сигурност ще бъдат уволнени“, каза пред „Труд“ шефът на ИАРА Галин Николов. Той добави, че очаква официална информация от полицията за случилото се в Поморие във вторник.

Спецакцията е била проведена под надзора на Окръжна прокуратура- Бургас.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar