Заради иска Михаил Касабов продължава да се води представляващ футболния съюз пред Търговския регистър

Пореден юридически казус се заформи около Българския футболен съюз (БФС), след като Търговският регистър (ТР) засега отказа вписването на Георги Иванов-Гонзо като президент, въпреки че изборът му на конгреса на 15 март беше признат от опозицията. Оказа се обаче, че аматьорският клуб „Скравена“ е завел днес иск Иванов да не бъде вписван. Отборът се състезава в най-ниското аматьорско ниво във футбола ни – четвърта дивизия, като в момента е на 8-о, последно място в Западна подгрупа на Областна група „София“ (б.ред. – област).

В иска се посочва, че молителят като член на сдружението (б.ред. – редовен член на БФС), счита за незаконосъобразни и противоречащи на Устава промени, извършени по време на конгреса. Жалбоподателят настоява за отмяна на всички решения, взети на извънредния конгрес, включително и избора на Георги Иванов за президент.

Заради тази жалба Софийският градски съд (СГС) е излязъл с определение, че спира регистърното производство до приключване производството по исковата молба на „Скравена“. Определението може да се обжалва от БФС пред Софийски апелативен съд в 7-дневен срок, уточнява „Спортал“.

От юридическия отдел на БФС бяха подготвяли документите си близо 3 седмици преди да ги предадат в ТР миналия петък и очакваха те да бъдат приети безпроблемно, най-късно до утре. Сега обаче, след подадената днес жалба, вписването на Георги Иванов като представляващ БФС пред ТР се отлага. Като такъв продължава да фигурира Михаил Касабов, който бе и.д. президент на футболния съюз до конгреса. Съответно в момента се блокира и вписването на новия Изпълком на БФС.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar