Не съм се чувствал застрашен преди атентата, защото не съм се занимавал с бизнес, който да ме кара да се усещам заплашен, каза пред Софийския градски съд Алексей Петров в сряда. Той бе разпитан по делото срещу Роман Логвиненко. Украинецът е подсъдим като организатор на покушението срещу бившата барета на 29 октомври 2015 г.

Петров имал само една заплаха през живота си. Тя била през 2008 г., когато работел като съветник в ДАНС. Обадили му се през нощта по телефона. „Сложиха група за проследяване и всичко приключи“, обясни той.

Около 6-7 месеца преди стрелбата с два гранатомета по колата му някой от съседите му казал, че „неизвестни лица са засечени край дома му“. „Не го приех като предупреждение“, уточни Петров.

През последните 2-3 г. заради проекта, по който работел, му се налагало да излиза всяка сутрин около 8,30 ч и да се движи по един и същи маршрут.

Обикновено сам управлявал колата си, понякога ползвал шофьор заради трафика и проблемите с паркирането. В деня на атентата бронираният му мерцедес бил каран от шофьор, а Петров седял на задната седалка и преглеждал кореспонденцията си.

„Усетих два силни удара, автомобилът мина в авариен режим“, обясни той. От стрелбата колата сериозно пострадала, предното стъкло било пукнато.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar