Петър Славов, адвокат и бивш депутат, сподели във Фейсбук печален епизод от отношенията си с „Топлофикация – София“.

В първия работен ден на седмицата той бил сюрпризиран от новината, че общинското предприятие е завело срещу него съдебен иск за неплатени сметки.

Парадоксът е, че блокът, в който юристът живее, още преди 10 години се е „развел“ с топлофикацията и централното парно е изключено. От исковата молба обаче се вижда, че общинската фирма е начислила на Славов „колосалните“ 6 стотинки за потребена енергия в периода 2020-2023 г. и е добавила към тях и 1 ст. мораторна лихва. И макар че целият блок отдавна се е отказал от централното топлоснабдяване, предприятието претендира и за неплатени 45 лв. такса „сградна инсталация“ за юни 2020 – август 2022 г., върху които са сложени и 10 лева лихва за закъснението.

„Топлофикация София“ иска също така съдът да добави към борчовете на абоната и всички разноски по делото – а те със сигурност са по-големи от смехотворния по размер и спорен по същество дълг.

„Сбъркали са адреса. Този път ще си поговорим в съда, а на кмета Васил Терзиев, бих препоръчал спешно да организира психиатричен преглед за измислилите и завели този ‘иск’, написа във Фейсбук профила си юристът.

Ето още от емоционалната му публикация по казуса:

Когато #Топлото реши да те стресира със съдебно дело за начало на работната седмица, ноо е сбъркало генерално адреса

След повече от 10 г. откак целият блок изключихме централното отопление, от Топлофикация се сетили, че съм им останал длъжен за цели.. 6 стотинки плюс 1 стотинка – лихви Няма ‘не потрябваш топлоенергия’, няма давност – дето се вика – да доближиш топломера им и той вече – цъка

Че и ми начислили ‘дялово разпределение’ за тези колосални стотинкови суми от цели 45лв.?? (е това е живот – дялов разпределител на Топлото да работиш..)

Само че този път ще си поговорим в съда, а на кмета, Васил Терзиев, бих препоръчал спешно да организира психиатричен преглед за измислилите и завели този ‘иск’..

Петър Славов е приложил и исковата молба на общинското предприятие.

Темата с безумните съдебни дела за жълти стотинки са брадата тема. Още преди години като омбудсман Мая Манолова даваше потресаващи примери с пилеенето на ресурси за съдебно преследване на абонати за символични задължения. Явно в „Топлофикация София“ нищо не се е променило.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar