Решение на Районния съд в Благоевград

500 лева глоба

Народният представител от ГЕРБ Стефан Апостолов осъди за клевета Павел Стоименов, бизнесмен от Симитли и настоящ общински съветник от ССД. Апостолов заведе делото в Районен съд-Благоевград за публикация във фейсбук профила на Стоименов, която била озаглавена „Отново енергийна афера…“, публикувана на 8 март 2023 година.

Стоименов от една година води целенасочена очерняща кампания срещу кмета на Симитли Апостол Апостолов, която той е озаглавил в социалната мрежа като „освобождение “ и „спасение“ на Симитли. Но в очернящата се кампания Стоименов намеси и сина на Апостолов – депутата Стефан Апостолов.

Съдът осъди Стоименов на 500 лева за накърнява честта, достойнството и доброто име на Апостолов. А парите депутатът ще ги дари.

„В съдебна зала се оказа, че смелостта на „освободителя и спасителя“ е само в социалната мрежа. Пред съда, Стоименов се огъна с оправдания, че не той е изрекъл клевети срещу мен и не е автор на клеветническите твърдения, публикувани в профила му. На лъжата краката са къси, истината винаги излиза наяве“, коментира депутатът Апостолов.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar