Стартира процесът срещу 27-годишния Денис, който малтретирал съпругата си с месеци. Разпоредителното заседание по делото е утре в Окръжния съд в Пловдив. На него трябва да стане ясно дали Денис ще признае вината си или делото ще се гледа по общия ред, с разпит на всички свидетели и вещи лица. Денис има повдигнати рекордните девет обвинения, сред които отвличане, малтретиране чрез изгаряне с цигара, счупване на ребра.

Според обвинението, 27-годишният насилник и пострадалата 23-годишна жена живеели заедно в Пловдив. По-късно им се родило дете, сключили брак и двамата заминали за Германия. Още от началото на съжителството мъжът проявявал агресия към нея, породена основно от ревност.

Установено е, че на различни места в Лайпциг той нанасял побой на пострадалата, а също така се заканил с убийство. Тя успяла да се върне в България със самолет, постъпила в болница и бил подаден сигнал в полицията. Тогава насилникът бил задържан от служители на МВР, след като се прибрал няколко дни по-късно в Пловдив.
Има и втора пострадала жена, която също в определен период от време е съжителствала с арестувания и станала жертва на насилие. По делото има данни от свидетелски показания, че той употребявал различни видове наркотични вещества.

Деветте обвинения са от различно естество. Първото е за това, че е отвлякъл 23-годишната жена, второто е, че противозаконно я лишил от свобода, третото – че я принудил да признае, че му е изневерявала и да употреби против волята си наркотици. Четвъртото обвинение гласи, че е причинил на половинката си средна телесна повреда, изразяваща се в счупвания на ребра. Петото и шестото обвинение е за това, че на няколко пъти й причинил леки телесни повреди – кръвонасядания по тялото, контузии на носа, охлузвания на главата, краката, лицето, кожни дефекти по повърхността на гръдния кош, причинени от изгаряния със запалена цигара.

Седмото обвинение е за това, че е причинил на друга 24-годишна жена на два пъти леки телесни повреди, изразяващи се в кръвонасядания по лицето и тялото, като деянията са извършени в условията на домашно насилие, с особена жестокост и по начин особено мъчителен за пострадалата. Осмото обвинение е за това, че в Лайпциг се заканил с убийство на пострадалата 23-годишна жена.

Деветото обвинение е за това, че е откраднал златно синджирче с висулки, златен пръстен, както и сребърно колие от половинката си.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar