Варненският апелативен съд потвърди присъдата от 17 години затвор за германец, признат за виновен, че на 10 август 2021 година е убил свой сънародник в курорта „Златни пясъци“, съобщиха днес от пресслужбата на съда. Престъплението е извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост.

Обвиняемият е пристигнал у нас в края на юли, заедно със свои колеги, сред които и жертвата. Двамата пребивавали в един апартамент в хотел в „Златни пясъци“. На 9 август вечерта, след употреба на алкохол, мъжете се прибрали и се скарали за пари. Около 5:00 часа призори двамата отново излезли. Подсъдимият започнал да дърпа и блъска приятеля си, съборил го на пътя и продължил да го удря с ръце и крака, предимно в областта на главата. Жертвата починала, а обвиняемият се прибрал, изпрал маратонките и част от дрехите си и си легнал. Тялото на убития е било открито от румънски турист. По-късно съдебномедицинската експертиза установила, че тежка контузия на мозъка е пряката причина за смъртта.

В своето решение Апелативният съд акцентира, че подсъдимият е бил конфликтен, употребявал е и много алкохол. Освен това, 26-годишният мъж вече има 5 присъди в родината си.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния касационен съд.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar