Компютърният специалист Орлин Владимиров започнал да души жена си Евгения в гръб, но тя се обърнала и той я съборил на земята, за да я довърши. Признанието направил самият Орлин пред инспектор от СДВР след задържането му през ноември 2021 г.

33-годишната жена изчезна на 13 октомври 2021 г., а месец по-късно бе открита, напъхана в куфар край Перник. Подсъдими са съпругът ѝ Орлин и баща му Пламен Владимиров.

Във вторник в Софийския градски съд, където върви делото срещу тях, бяха разпитани инспектор и разузнавач от сектора за разследване на престъпления срещу личността в СДВР. Те беседвали с двамата мъже в нощта на задържането им на 13 ноември 2021 г.

Бащата и синът били в различни стаи. На беседите, които започнали около 21 часа, имало и други служители на СДВР, както и двама психолози. Единият бил Тодор Тодоров, който преди години работеше в МВР. Тодоров е разказвал, че след изчезването на Евгения с него се свързали нейни близки, които помолили за помощ. Цял месец през есента на 2021 г. съпругът й Орлин твърдеше, че е отишла на фитнес и повече не я видял. Семейството на Евгения обаче започнали да се съмняват в него, защото не бил активен в търсенето, отказвал да се подложи на детектор и в разговорите с тях се опитвал да изскопчи информация.

На беседата Орлин първо говорил общи приказки за връзката си в Евгения. После започнал да разказва. Инспекторът останал с впечатление, че

мотивът му да

убие жена си,

е ревност

Преди да я удуши, Орлин изпратил сина им с автобус на училище. След като се прибрал, видял съобщение, което тя била написала на учителката на детето. Направил коментар по този повод. Така подозренията на младата жена, че мъжът ѝ я следи, включително, че контролира телефона ѝ, се потвърдили. Действително Орлин бил

инсталирал

приложение, чрез

което разбирал

с кого говори

и си пише. Скарали се и в гръб той започнал да я души. После увил главата на жена си с домакинско фолио. Напъхал тялото в тъмносин куфар. Той не бил подготвен специално за тази цел, а семейството го имало в дома си. Братът на Евгения Николай Чорбанов пък попита дали сестра му не е била жива, когато Орлин е омотавал главата ѝ със стреч фолиото. Инспекторът обясни, че не останал с такива впечатления. Орлин не му бил споделял защо е решил да ползва фолиото.

След като я убил, с велосипеда си Орлин отишъл до метростанцията на бул. „България“ и изхвърлил там телефона на жена си.

В някакъв момент се обадил по приложение на баща си Пламен Владимиров, бивш служител в ДАНС. Казал му: Татко, свърших работата.

Преди убийството бащата и синът имали разговори на тази тема. Орлин му бил признавал, че има подобни намерения. Затова, когато чул сина си, разбрал какво е станало.

Тогава Пламен, който бил в жилището си в Перник, запалил колата и пристигнал в София. Двамата мъже пренесли заедно куфара до автомобила.

Пламен тръгнал към Перник. Познавал добре местността Кудин дол, защото ходел там за риба. Отървал се от куфара в хвостохранилището на веца. Появил се обаче внезапен проблем – тъй като бил опериран, не можел да вдига тежко.

Тогава подкарал колата на заден ход с отворен багажник и така

куфарът с трупа

на Евгения сам

изпаднал

в наклонената местност. Заедно с него обаче паднали и инструменти от багажника.

Бащата бил взел личната карта на снаха си Евгения, която после изгорил на балкона в жилището си.

Криминалистите не останали с впечатление, че убийството било планирано точно за този ден. На беседата Орлин бил спокоен, към онзи момент тъмносиният куфар вече бил открит в хвостохранилището.

„Беше взето решение от ръководството, че ще бъде задържан и още същата вечер ще се работи с него“, каза инспекторът.

Пламен също бил адекватен. Разузнавачът, провел беседата с него, отрече той да е миришел на алкохол при пристигането му в СДВР или пък там да му е давано да пие. Въпросът за алкохола беше задаван от адвокатите на Пламен Владимиров.

Той бил докаран в СДВР заедно с жена си Боряна директно от Перник, където се намирали, когато криминалистите разплитат убийството на Евгения.

Дни преди да бъде задържан, Пламен се срещнал със свой приятел в Перник. Казал му, че снаха му била изчезнала, и се разплакал.

„Когато разказа всичко, мисля, че му олекна“, каза криминалистът.

От началото на

делото бащата и

синът мълчат и

не дават никакви

обяснения

Показания пред съда дадоха и охранители на хвостохранилището и района около ВЕЦ-а, където е бил намерен куфарът.

„Видях куфара, беше тъмен и увит с домакинско стреч фолио. Не съм го пипал, не съм го отварял. Веднага се обадих на охраната на ВЕЦ-а да се свържат с полицията, защото предположих, че са оставили координати. Около две седмици по-рано полицаи от София идваха да питат къде в района може да е изхвърлен куфар и питаха дали сме намирали“, разказа един от служителите, обхождали района на хвостохранилището.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar