Министър Атанас Славов проведе среща с посланиците на Европейския съюз (ЕС) по покана на испанското председателство, съобщиха от Министерството на правосъдието на уеб сайта си.

Пред дипломатите доц. д-р Славов отчете напредъка на България по въпросите на върховенството на закона и във връзка с провежданата в момента конституционна реформа.

Припомняме, че на 27 октомври в София се проведе първата среща на Балканския конституционен форум, който бе създаден по инициатива на Конституционния съд на България. Във форума участваха представители на конституционните юрисдикции на Албания, Босна и Херцеговина, България, Гърция, Косово, Румъния, Република Северна Македония, Турция, Хърватия и Черна гора.

„Много съм благодарна за инициативата, защото не става въпрос само за прилагане на писаното право, а за диалог. Трябва да говорим за конституционно-правните въпроси на европейско равнище и как те се съпоставят с държавите членки, както и необходимостта от хармония между тях“, каза в приветствието си заместник-председателят на Европейската комисия Вера Йоурова.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar