• Двамата се скарали по време на нощна смяна в завод за авточасти
  • Все още има голям риск за живота на пострадалия

31-годишен работник от Ямбол пострада тежко по време на нощна смяна в местен завод, след като друг работник го насилил с пистолета на компресор със сгъстен въздух. Бруталната гавра е извършена около 4 часа през нощта на 20 юни. От травмите, нанесени от компресора, работникът развил перитонит и животът му висял на косъм. Опериран е по спешност от доц. Добромир Сотиров, началник на хирургичното отделение в МБАЛ-Ямбол.

Ден след случката извършителят е бил разпитан, както и неколцина свидетели на извращението. Иззети са записи от видеокамери, за да се изясни причината за нечовешкия акт. По предварителна информация между пострадалия и насилника избухнал скандал. Докато 31-годишният мъж бил в гръб, колегата му го изненадал с маркуча на компресора. Работи се обаче и по версията пострадалият да се е съгласил доброволно на извращението. Негови роднини обаче са категорични, че е бил насилен.

„Това е жестока гавра, да го надуят като агне, чак му е скъсан анцугът. Вулгарно и брутално! Това момче извърши две престъпления – опит за изнасилване и опит за убийство“, коментира братът близнак на пострадалия пред Нова тв.

Бащата на 31-годишния работник настоява насилникът да отиде в затвора.

До късно следобед в четвъртък от районната прокуратура в Ямбол все още чакаха материалите по делото от полицията.

„Без да се запозная подробно със случая, не мога да отговоря на въпросите ви“, каза районният прокурор на Ямбол Мина Грънчарова.

„24 часа“ попита дали извършителят е арестуван, повдигнато ли му е обвинение и ще иска ли държавното обвинение най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. Прокуратурата обеща официално изявление по-късно.

Два дни след инцидента медици обясниха пред „24 часа“, че все още има голям риск от животозастрашаваща инфекция, макар състоянието на работника да е стабилизирано. Доц. Добромир Сотиров потвърди, че пациентът ще остане в реанимация за наблюдение, тъй като вследствие на инцидента има риск от тежка инфекция.

Постъпи в болницата сутринта на 20 юни с разкъсвания в областта на ректума, причинени от компресор със сгъстен въздух. В рамките на 2-3 часа от постъпването си беше опериран. Беше получил перитонит, направихме каквото трябва. Но дали ще се възстанови напълно, или ще има трайни увреждания, е рано да се каже, зависи как ще се справи организмът му. Става дума за пневматична баротравма, от значение е какво количество газ е вкарано, дебитът, за колко време“, коментира още доц. Сотиров.

От завода, където е станал инцидентът, правят вътрешна проверка. В предприятието, което е подразделение на японска компания, се произвеждат електрически инсталации за автомобили.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar