Не съм живял с Невена Зартова, Каламарис ме бърка с един от неговите адвокати, казва в право на отговор защитникът, намесен от гърците в далавери с Мартин Божанов

Адвокат Велимир Атанасов изпрати право на отговор до „24 часа“ във връзка с твърденията на бизнесмените Анастасиос Дикос и Йоаким Каламарис, че е един от основните участници в схемите на Мартин Божанов. Ето писмото му без редакторска намеса:

Лъжливите твърдения на Анастасиос Дикос и Йоаким Каламарис заливат медиите, като многократно се споменава моето име, при което съм длъжен да се възползвам от правото си на отговор, което държа да се публикува изцяло и без съкращения или корекции. Отделно от това, ще предявя съдебни претенции към тях за изнесените откровени лъжи.

На първо място, следва да посоча, че трите фирми, в които съм бил съдружник с Мартин Божанов осъществяваха търговска дейност през периода 2015 г. – 2018 г., единствено свързана с една търговска банка. От 2018 г. досега те не са имали никаква дейност. От 2018 г. насам, единствените ми отношения с Божанов се свеждат до това, че съм му бил адвокат по трите му дела относно прекратяването на брака му с Адриана Симеонова и уреждане на имуществените отношения във връзка с прекратяването на брака им. Доколкото ми е известно и без да нарушавам адвокатската тайна, Мартин Божанов и Петьо Еврото са били на страната на Каламарис и Дикос и съм предупреждаван от тях /но не само от тях/, че ако продължавам да се занимавам с моите клиенти ще имам големи проблеми.

На второ място, трябва да посоча, че никога не съм имал каквито и да било срещи с Дикос и Каламарис, освен в съда. Не съм влизал в комуникация с тях по какъвто и да било начин, включително през трети лица; още по- малко пък съм споменавал името на госпожа Невена Зартова или имена на други магистрати. Отношения ми с Невена Зартова са само приятелски и колегиални, датират от години, още от времето, когато бях съдия в Софийски районен съд, а тя тогава редови прокурор, който заседаваше с мен. Никога не съм коментирал с нея дела, никога не съм я молил за каквото и да било във връзка с дела. Моля ревизиращият екип в Софийска районна прокуратура да извърши ревизия за това колко и какви сигнали съм подавал до Софийска районна прокуратура, както и по колко дела съм бил защитник през последните четири години и как са се развили производствата. Твърдя, че ако бъде извършена такава, всички ще можете да се убедите, че успеваемостта ми не е „110 процента“, както твърди Каламарис, а в пъти по – скромна. Сами ще си направите изводите за това, доколко „влияя в СРП“. Отделно от това, Ви моля при нестихващите медийни изяви на посочените лица, да им бъде зададен въпроса, къде точно и кога са имали среща с мен, както и кога съм направил изявленията, че съм в някакви отношения с Невена Зартова?

По повод на казусите с Анастасиос Дикос и Йоаким Каламарис трябва да се каже, че от тях и/или свързаните с тях дружества, има заведени четири търговски дела с мое участие, както и две наказателни производства, едно от които е коментираното от двамата. Отново повтарям, че никога не съм коментирал с Невена Зартова въпросното производство, както и което и да е било друго. Не съм живял и на съпружески начала с нея, като господин Каламарис вероятно ме бърка с един от неговите адвокати, който е имал съпружески отношения с прокурора от СГП, който първоначално потвърждава привличанията, а впоследствие ги отменя. Интересен е и въпросът, дали този адвокат не е ангажиран именно в този промеждутък – между потвърждаването и отмяната? Интересен въпрос е също и защо въпросните постановления не ми се предоставят въпреки изрична молба повече от месец и половина?

Това са истинските факти по случая и Вие ще се уверите в това.

Припомняме, че в интервю пред „24 часа“ Анастасиос Дикос, представител в България на инвеститора Джон Кустас, заяви, че адвокат Велимир Атанасов имал емоционални взаимоотношения с шефката на Софийската районна прокуратура Невена Зартова, а тя била в близки отношения с Мартин Божанов-Нотариуса.

„Повдигнаха обвинение за измама в особено големи размери срещу мен, срещу проф. Каламарис и срещу архитекта. Наложиха ни забрана за напускане на страната. 100 хиляди лева гаранция за мен, 50 хиляди лева гаранция за проф. Каламарис и 100 хиляди лева гаранция за архитекта. Разбира се, сигналът за тази измама идва от Велимир Атанасов. Делото се води в районната прокуратура, която се ръководи от Зартова, която пък е в любовни отношения с Велимир Атанасов. Просто те контролират районната прокуратура“, споделя Дикос пред „24 часа“.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar