Заловената на границата с голямо количество кокаин и марихуана 47-годишна Маринела Динкина от Перущица остава в следствения арест. Това определи днес Окръжен съд – Хасково.

Както вече писахме вчера, в микробуса, шофиран от Динкина бяха отсрити 47.92 кг марихуана и 3.34 кг кокаин на обща стойност 1 751 280 лв. Митсничарите от ГКПП Капитан Андреево намериха наркотиците в тайник зад седалките, който бил и с електрическа ключалка.

Пред Темида днес Маринела заяви, че не знаела за дрогата в буса си. 47-годишната обвиняема разказа, че превозвала жени до Турция срещу 300 лв. по молба на двама мъже, които й прехвърлили колата на нейно има. Динкина помоли съда да й определи по-лека мярка за неотклонение.

Според разследващите, задържаната излизала 50 пъти от страната с една и съща цел срещу заплащане от 300 лева. За прокуратурата нямало логично обяснение, защо обвиняемата се е съгласила да бъде прехвърлен микробусът на нейно име.

„Налице е и реалната опасност от укриване, тъй като извършеното престъпление е тежко умишлено с висока степен на обществена опасност, като предмета на престъплението е в особено големи размери. Ако бъде призната за виновна я грози затвор от 15 до 20 г. и глоба от 200 000 до 300 000 лева. Тя е с чисто съдебно минало, но остава опасността от укриване и по тази причина единствената адекватна мярка за неотклонение е „задържане под стража“, прецени съдът.

Определението подлежи на обжалване в 3-дневен срок пред апелативните магистрати в Пловдив.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar