Вчера стана ясно, че Божанов е бил обвиняем или свидетел по други дела от по-рано. Има елементи, от които да се тръгне. Ако следствената тайна позволява трябва да станат публично достояние, ако наистина е предстояло внасяне на обвинителен акт срещу него. Това заяви Атанаска Дишева, член на Висшия съдебен съвет в ефира на БНТ.

„Правосъдие има. Това, което се разкрива по някои разследвания показва, че има случаи обаче, в които се налага така нареченото паралелно правосъдие. Има честни и добри съдии и прокурори, които не се поддават на влияние и заплахи, но през годините излизат наяве случаи, които не са били разрешавани така, както закона повелява“, обясни Дишева.

Във връзка със сделките, в които е взимал участие Мартин Божанов – Нотариуса, тя допълни, че:

„Трябва да има бариера, която като се премине, а тя, според мен, е премината, да се преустанови това замитане под килима, а не да се извеждат наяве неща, само за да се замажат очите на обществото“, обясни Дишева.

Според нея, Борислав Сарафов би трябвало да бъде поставен в ситуация, в която задължително да се проведе разследване около дейността на Мартин Божанов.

„Добре е, че се създаде тази парламентарна комисия, за да се даде някаква публичност и да се предприеме на законодателно ниво някакви мерки, но разследването се води от прокуратурата“, уточни Атанаска Дишева.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar