[email protected]

Бил е наясно, че нищо не трябва да пречи на видеонаблюдението

Полицай от Карлово направи неуспешен опит да събори в съда наложеното му наказание „порицание за срок от 6 месеца“ за написан акт в патрулния автомобил извън обхвата на камерата, защото тя била закрита с шапка. Въпросната шапка била поставена от неговия колега, но като старши на наряда санкционираният униформен е трябвало да я махне, защото действията на патрула би трябвало да се записват във всеки един момент.

Двамата полицаи били дежурни от 19 часа на 10 декември м. г. до 7 сутринта на следващия ден. Малко след началото на смяната те били изпратени на пътен инцидент с блъснато диво животно. Установили кой е виновният водач и влезли в служебната кола да го проверят и да му напишат акт. Единият извадил шапка и я поставил върху камерата, другият не реагирал по никакъв начин, затова и се сдобил с порицание.

Обжалвал заповедта за това пред Административния съд в Пловдив, но наказанието е потвърдено, защото служителят е бил инструктиран, че нищо не трябва да пречи на видеонаблюдението, и така нарушението му се оказва безспорно доказано. Решението на административните магистрати е окончателно и не подлежи на обжалване.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar