Тежкото престъпление спрямо сирийския гражданин в столичния квартал „Красна поляна“ е извършено в късните часове снощи. Разследването се намира в начален етап, но става въпрос за неуредени взаимоотношения между лица, замесени с каналджийство. Това заяви главният секретар на МВР Живко Коцев на брифинг в Пловдив. Коментарът си той направи, след като заедно с прокуратурата и ДАНС представиха информация за разбита организирана престъпна група от 12 души, опитала се да изнесе стоки с възможна двойна употреба

Не стана ясно с колко куршума е убит сириецът. Все още се извършват оперативно-издирвателни мероприятия, като продължава и допълнителният оглед на местопроизшествието.

Жертвата и неговият спътник, който е оцелял, са чужди граждани, от Сирия. Същите са кандидатствали за придобиване на хуманитарен статут в страната. Убийството е извършено с огнестрелно оръжие, като тепърва ще се назначават множество експертизи, за да се установи видът на оръжието.

Главсекът уточни в заключение, че не е посещавал протеста на миньорите и енергетиците на АМ „Тракия“. Ще се водят разговори обаче да се освободят трасетата, за да не се ограничава правото на хората да пътуват. Живко Коцев се надява на здрав разум сред миньорите и енергетиците, като те скоро да прекратят протестите си.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar