Въоръжен мъж, барикадирал се в помещение близо до старозагорски пазар, бе арестуван от МВР след няколко часа блокада на района. Драмата приключи в ранния следобед с извеждането на мъжа.

Засега не е ясно какви са причините за действията му. Знае се обаче, че той е заподозрян, че няколко часа по-рано е прострелял други двама мъже. Те са били настанени в болница без опасност за живота. Пострадалите са събирачи на дългове и са търсили невърнати от стрелеца кредити.

Има дани, че стрелецът е наркозависим и криминално проявен, каза шефът на старозагорската полиция Лазар Христов. Той е искал контакт с медиите и е заявил, че няма да излезе преди това. За да го убеждават да се предаде на място са били извикани съпругата му и синът му. С него са говорили и психолози от МВР.

Простреляните събирачи на дългове също са криминално проявени. В момента се извършват огледи, изземват се гилзите, оръжието, с което се предполага, че е стреляно. То е незаконно. Разпитват се свидетели и се изземват видеозаписи от охранителни камери.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar