Пет ниви с канабис с обща площ около 100 декара, в землищата на Бургас, Петрич, Струмяни и Златарево, са унищожили служители на гранична полиция в рамките на специализирана полицейска операция, обяви на брифинг в една от нивите с конопени насаждения в с. Струмяни началникът на Главна дирекция „Гранична полиция“ (ГДГП) главен комисар Антон Златанов.

Граничните полицаи са открили насажденията на много недостъпни места в гората, предимно обеззалесени участъци, където по последна мода се отглежда канабисът, за да бъде трудно различим.

„Тази дейност няма да приключи, просто в момента сме в разгара“, заяви главен комисар Златанов. По думите му все по-добри са резултатите от търсенето на канабисови насаждения, като в акциите се включва и хеликоптер.

„Използваме много методи. Информация от жителите в тези населени места, които си взаимодействат изключително добре с колегите от Гранична полиция. Използваме други наши оперативни източници и най-вече инициативността на оперативно-издирвателните служби на „Гранична полиция“. Количествата са доста сериозни. Доста добър резултат на министерството“, допълни той.

От началото на годината в граничния район между България и Република Северна Македония са унищожени над 1 тон упойващи растения, открити в подобни терени, а за месец август те за близо 900 килограма. Арестувани са осем души, които се грижели за нивите. Срещу тях са повдигнати шест обвинения от прокуратурата.

Златанов припомни и успешни акции в Русе, където беше открита голяма наркооранжерия, и хванатия на „Капитан Андреево“ хашиш при опит да бъде изнесен от страната.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar