Белгийската полиция е открила крупна сума в евро в дома на Уго Лемер, син на евродепутата Мария Арена, както първо съобщи белгийският вестник Le Soir и бе потвърдено от белгийската прокуратура, пише „Политико“.

Арена, макар и замесена в корупционния скандал, известен като Катаргейт, след обиски през юли в домовете на нея и семейството й, остава необвинена. Но последните разкрития показват, че следователите, отговарящи за случая Катаргейт, са открили голяма сума пари по време на претърсването на дома на сина й през юли.

Твърди се, че Арена е отворила вратата на апартамента на сина си, съседен на нейния, където полицейските служители са открили 280 000 евро в брой, според Le Soir. До момента не е установена връзка между паричните средства и корупционни дейности, свързани с чужда държава.

Помолена да коментира обиска и сумата на конфискуваните пари, белгийската прокуратура отказа да даде допълнителна информация, но заяви, че „не одобрява всяко изтичане на информация по този случай“.

Белгийският евродепутат Мария Арена беше близък сътрудник на замесения в Катаргейт Пиер Антонио Панцери, бивш италиански евродепутат, който призна вината си в споразумение с прокуратурата Арена описа връзките им като „професионално приятелство“, а Панцери непрекъснато настояваше за нейната невинност. Арена последователно заявява, че е невинна и не е замесена в скандала с подкупите.

Арена напусна ролята си на ръководител на комисията за човешките права в Европейския парламент през януари, след като „Политико“ разкри, че тя не е декларирала, че е приела безплатни полети и настаняване от Катар.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar