Една от най-авторитетните правни кантори събра над 400 колеги, партньори, клиенти

Честни сме с клиентите си, най-смелите сме, но никога самонадеяни и резултатът е тази пълна зала.

Това е изречението, с което Менко Менков описа 30-годишната история на своята кантора пред близо 400 свои колеги, партньори, приятели.

През 1993 година се появява дружество „Менко Менков и съдружници“ и оттогава до днес работи основно с корпоративния бизнес – най-големите български и чуждестранни компании.

Менко Менков стана публично известен обаче в последните години със своите клиенти по наказателни дела, които са едва 5% от бизнеса на адвокатската кантора. В този къс списък са леви и десни политици от различни партии – Корнелия Нинова, Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Петър Москов, Николай Ненчев, Веселин Пенев, Нихат Кабил.

Хората имат тежки моменти, когато всички са ги изоставили, въпреки че един обвиняем е невинен до доказване на противното. В подобни ситуации адвокатът е най-добрият приятел на човека заедно с жената и кучето. Жената и кучето могат да изоставят един изпаднал в беда, но адвокатът – никога , увери, шегувайки се със своите гости, Менко Менков.

Преди дни в интервю за „24 часа“ той призна, че 30-те години практика са минали неусетно, от нито едно свое дело не се срамува, но най-много се гордее с екипа си, на който вярва безрезервно. Сред най-новите попълнения са синовете му Петър и Богдан. Двете момчета с впечатляващи речи демонстрираха, че Менков се е справил перфектно и в двете си роли – на работодател и на баща.

Докато не си готов да поемаш отговорност, не си готов все още и за тази професия, която не е никак лесна, сподели адвокат Петър Менков своя опит като работодател.

А 22-годишният студент по право и стажант в кантората Богдан Менков призна, че е получил спартанско възпитание у дома, и цитира Вергилий, че съдбата обича смелите, което вижда всеки ден в действията на своя баща.

Менко Менков, за когото след впечатляващия празник преди дни започва нелека седмица, напомни на своите приятели, че няма загубено дело, но за него и това не е най-важното.

Вероятно има и по-добри и по-големи кантори. Но това, което е запазена наша марка, е непримиримостта. И борбата до краен предел за отстояване на интересите на клиента, споделя пред „24 часа“ Менко Менков.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar