Адвокатите на футболиста Дани Алвеш, който е обвинен в изнасилване, направиха пореден опит да го изкарат от затвора под гаранция. Този път аргументите им бяха, че двамата му синове вече живеят в Барселона и трябва да прекарва повече време с тях

Защитата на бразилския национал се опита да убеди съдията по делото срещу него, че той няма намерение да напусне Испания, каквито опасения има прокурора. Според адвокатите му синовете на Алвеш са се преместили от Мексико в Барселона, където вече са регистрирани официално, че живеят и където от септември ще ходят на училище. Те твърдят, че децата имат нужда от баща и са съгласни да му бъде поставена проследяваща гривна, която показва в реално време местонахождението му.

Според прокурора по делото обаче, адресната регистрация на децата на Алвеш в Барселона е фиктивна и има вероятност, ако бъде пуснат под домашен арест той да избяга от испанското правосъдие в чужбина предвид големите му финансови възможности.

Припомням, че от 20 януари тази година той се намира в каталунски затвор след подадена жалба срещу него за изнасилване на 30 декември в нощния клуб „Сътън“ в Барселона. Оттогава досега това е четвърти опит на адвокатите на Дани Алвеш да убедят съда, че трябва да бъде пуснат под гаранция.

Другият аргумент за отказ е, че разследването вече е много напреднало, остава само да бъде направена психологическа експертиза на футболиста, след което делото влиза в съда. Ако бъде признат за виновен, бразилският национал може да получи между 4 и 12 години затвор.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar