На разпит в Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ (ГДБОП) се яви дъщерята на бившия вътрешен министър Младен Маринов Силвия, съобщава Би Ти Ви. Тя беше привикана на разпит, за да даде показания по въпроса дали е била собственик на автомобил, който е бил конфискуван от фирма, свързана с разследването по случая „Осемте джуджета“.

Силвия Маринова отказа да коментира за какво е била разпитвана. Адвокатът ѝ Григор Вълков обясни, че тя е ползвала автомобила само два месеца и го е продала, тъй като се е оказал с дефекти.

В момента се извършва проверка как автомобил на фирмата „Изамет“ от разследването „Осемте джуджета“ е придобит от дъщерята на бившия вътрешен министър от последния кабинет на Бойко Борисов. Маринов вчера също даде показания в ГДБОП. На излизане той каза само, че е дал обяснение по проверка по анонимен сигнал, но не каза за какво. Повече четете тук. Малко преди изборите МВР разпространи запис от 2005 година, в който твърди, че се вижда, че Маринов се е срещал с криминално проявени лица, приближени до Димитър Желязков – Митьо­ Очите, и Николай и Красимир Маринов, наричани Маргините.

Адвокатът на Силвия Маринов отрече тя да има каквито и да било връзки с братята Найденови, които първи подадоха сигнали срещу Васил Божков. Тя не познавала и самия Божков.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar