Граждански иск за 65 000 лева срещу Иванка Ройдова от Браниполе, поръчала убийството на брат си Стойчо, двете му децата му и внуците, предявиха в пловдивският районен съд самите те. Това потвърдиха пред 24plovdiv.bg от съдебната палата.

Самата Иванка излежава 3-годишна присъда в Сливенския затвор, след като беше призната, че действително е била замислела кървавата баня, за да получи наследство от 4 млн. долара на покойния си баща в САЩ.

На базата на тази присъда Стойчо Ройдов, синът му Георги, дъщеря му Гергана, съпругът и децата им заведоха гражданко дело за обезщетение. Те претендират за неимуществени вреди и ги оценяват на тази сума, потвърдиха от районния съд под тепетата. Първото заседание е протекло при закрити врати заради изрична на една от страните. Аргументите били, че в открит процес ще станат обществено достояние факти от личния им живот, което те не желаят.

В иска си Стойчо Ройдов и децата му настояват къщата на Иванка в с. Браниполе да послужи като обезщетение. Тя се на мира на метри от дома на брат й. Дели ги само една ограда.

Ройдова бе арестувана през март 2016 г., когато стана ясно, че е подбуждала агент на ДАНС под прикритие да ликвидира брат и семейството му, за да получи само тя наследството на покойния им баща, живял в САЩ. Тя поискала екзекуцията да бъде извършена навръх Гергьовден, когато фамилията на брат й се събирала, за да отпразнува именния ден на сина му Георги и дъщеря му Гергана.

Делото е отложено за събиране доказателства по иска.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar