Осъденият за наркотрафик Будимир Куйович е заплашен от нова присъда ,след като е задържан с фалшива шофьорска книжка на магистрала „Тракия“. Той е бил пуснат от затвора в едноседмичен отпуск заради добро поведение. Образувано е бързо производство за използване на фалшив документ за самоличност и Куйович е върнат в затворническото общежитие в Казичене.

Автомобилът, управляван от Будимир Куйович е спрян за рутинна проверка на магистрала „Тракия“ на изход от столицата към Пловдив вчера на обяд. Осъденият за наркотрафик черногорец се легитимирал пред полицейския патрул с португалска шофьорска книжка, издадена през 2009 година. Полицаят се е усъмнил в автентичността на документа и Куйович е отведен в столичното 8-мо районно за справка. Установено е, че книжката е фалшива.

По тази причина разрешеният заради добро поведение затворнически отпуск веднага е прекратен и Куйович е върнат в затворническото общежитие. Повдигнато му е обвинение за използване на фалшив документ за самоличност.

За това престъпление законът предвижда затвор до 8 години, като присъдата, която предстои съда да определи, ще бъде добавена към остатъка от тази, която излежава в момента.

Будимир Куйович беше задържан на 31 декември 2007-ма година по обвинение за ръководител на Организирана престъпна група за трафик на наркотици от Близкия Изток през България към Западна Европа и беше осъден през 2010 г. на 16 години затвор. Точно преди година поиска предсрочно условно освобождаване, но съда отказа да го пусне на свобода.

Сега може да бъде променен и режимът на изтърпяване на наказанието от лек в затворническо общежитие в общ и така Куйович отново да бъде върнат в Софийския затвор. Будимир Куйович има опит с използването на фалшиви документи. През 2007-ма той беше хванат с български паспорт, но под чужда самоличност. Тогава трима полицейски началници от Разград бяха осъдени за издаването на документа.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar