Проф. Огнян Герджиков е първият изявен юрист, който ще посрещне младите си колеги, които искат в неформален разговор да почерпят от дългогодишния му опит, в новата „Гостна на правника“, създадена от Съюза на юристите (СЮБ).

Идеята е в почти домашна обстановка юристите от различни поколения да обменят мнения, съвети, да обсъждат казуси и така да се съхрани историческата памет в правото.

Тя е осъществена с помощта и под покрива на СЮБ, а идва от проф. Дарина Зиновиева, която я огласи през декември миналата година при премиерата на актуализираното издание на фундаменталния ѝ труд отпреди 20 години „Компетентност на административните органи“. Тогава проф. Зиновиева дори обяви, че ще даде част от приходите от изданието, за да финансира осъществяването на идеята си.

Така само няколко месеца по-късно гостната е готова и след седмица чака първите си гости.

На 18 март от 18 ч. тези, които искат да разговарят с проф. Огнен Герджиков, трябва да дойдат на втория етаж в сградата на СЮБ на ул. „Пиротска“ №7. Местата са ограничени и желаещите ще трябва да се запишат до 15 март (на тел.: 02 981 30 35, 981 26 24, 987 11 80).

„Темите, въпросите и отговорите са в свободен диалог между групата и госта от житейски и от професионален характер. Обстановката е аналог на домашна гостна, с възможност за спокойно прекарване на два-три часа, извън прожектори, микрофони и формален етикет“, обясняват от СЮБ.

Като по-младите юристи ще могат да потърсят от проф. Герджиков съвети, да споделят проблеми, да питат за трудностите, за победите, за конкретни ситуации и случаи.

А крайната цел е да си тръгнат със спомени, поуки и с част от мъдростта на госта.

5
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
колега
колега
04 декември 2021 17:42
Гост

над двадесет души бяха, при ограничение до десетина.

Пич
Пич
11 март 2019 18:31
Гост

Интересно ми е колко млади юристи ще отидат. От това ще проличи колко чувстват правото като свое призвание, а не като диплома.

Анонимен
Анонимен
11 март 2019 19:18
Гост

За съжаление все повече млади хора записват „право“, за да станат нотариуси.

Човек
Човек
11 март 2019 18:29
Гост

Браво на проф. Зиновиева, че си спазва обещанието и преследва тази страхотна идея.

addict
addict
11 март 2019 17:44
Гост

Браво! Чудесна инициатива!