Софийският районен съд (СРС) е оставил за постоянно в ареста мъжа, който беше задържан в Специализираната прокуратура, след като надраскал некролог на магистрат.

Това съобщиха за „Лекс“ от съда, който е мотивирал най-тежката мярка за неотклонение и с предишно осъждане на 49-годишния М. Стефанов. Определението не е окончателно и обвиняемият може да го обжалва пред градския съд.

От прокуратурата съобщиха вчера, че мъжът е обвинен в хулиганство, след като вече е осъждан за същото престъпление, а още бил в изпитателен срок.

Случката се е разиграла във фоайето на Специализираната прокуратура в петък по обяд. Стефанов надраскал некролога на починалия магистрат К. и написал обидни и нецензурни думи върху него, след което се опитал да го скъса, но бил спрян от служител на съдебната охрана.

7
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
МАРИН МАРИНОВ
МАРИН МАРИНОВ
20 август 2019 20:01
Регистриран

ДА СПРАТ ТИЯ „КАПАЦИТЕТИ“ В СОФИЙСКИ РАЙОНЕН СЪД ДА ЗЛОУПОТРЕБЯВАТ С ПРОЦЕСУАЛНАТА ВЪЗМОЖНОСТ ДА СЕ НАЛАГА МЯРКА ЗА НЕОТКЛОНЕНИЕ ЗАДЪРЖАНЕ ПОД СТРАЖА .ВАЖНО Е ДА СЕ ИЗСЛЕДВАТ МОТИВИТЕ ЗА ДЕЯНИЕТО И АКО ПРИЖИВЕ ПОЧИНАЛИЯ Е ДОПРИНЕСЪЛ ТОВА ДА СЕ ТЪЛКУВА КАТО СМЕКЧАВАЩО ВИНАТА .

Анонимен
Анонимен
20 август 2019 18:26
Гост

Злоупотреба с власт. В случая се касае за дребно хулиганство а не за престъпление!

Но защо
Но защо
20 август 2019 14:13
Гост

Но остава въпросът защо го е направил? От патологично несъобразяване с нормите на обществения ред, или провокиран от лично преживяване с магистрата? Мотивацията е всичко в тоя аказус.

Анонимен
Анонимен
20 август 2019 13:36
Гост

Дори да има лично отношение към починалия не е това начинът да го показва.

Анонимен
Анонимен
20 август 2019 13:37
Гост

За мъртвият-или само добро, или нищо.

СПРАВЕДЛИВОСТ БОЖИЯ
СПРАВЕДЛИВОСТ БОЖИЯ
20 август 2019 17:13
Гост

Доколкото го познавам – НИЩО!!!!

ГОСПОД ЗАБАВЯ, НО НЕ ЗАБРАВЯ! СЛАВА НА БОГА ЧЕ ГО ПРИБРА!!!

Анонимен
Анонимен
20 август 2019 13:21
Гост

Там му е мястото. На всичкото от горе е в изпитателен срок.