49-годишен мъж е бил арестуван в петък във фоайето на Специализираната прокуратура, след като надраскал некролог на магистрат.

От държавното обвинение съобщиха, че задържаният е обвинен в хулиганство, след като надраскал некролога на починалия магистрат К. и написал обидни и нецензурни думи върху него, след което се опитал да го скъса, но бил спрян от служител на съдебната охрана.

Задържаният М. Стефанов е осъждан вече за хулиганство, като сегашното му деяние е извършено в изпитателния срок на предходното осъждане.

Извършителят е бил задържан за 72 часа, като прокуратурата е поискала постоянен арест.

 

10
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Михаил Михайлов
Михаил Михайлов
09 ноември 2020 4:19
Гост

Вече ги съдя за незаконно задържане… А въобще не е истина, че имам влязла в сила присъда! Като осъдя Прокуратурата, СРС и СГС за това, че ме държаха 2 месеца в арест „Г.М. Димитров“ пак да пуснат прессъобщение.

Аз, ти, той
Аз, ти, той
21 август 2019 9:25
Гост

Е, ако адвокатът му пледира, че само е искал да стилизира жалейката и да изкаже съболезнования, може би прокуратурата ще отмени мярката за неотклонение и повдигнатите обвинения!
Тези, които само се разхождат с пръчка в гората и килограми бракониерско месо в раниците не са извършили престъпление, защо и тази проява да не се класифицира така……..
После все чудим защо хората нямали доверие в правосъдната система.

Каква ли история има зад това?
Каква ли история има зад това?
20 август 2019 10:49
Гост

Интересно дали е имал лично отношение към покойния магистрат или просто е непровокиран вандалски акт, след като вече е осъждан за хулиганство?

Анонимен
Анонимен
20 август 2019 10:34
Гост

Цацаратурата очаквам скоро да иска „Задържане под стража“ и за неправилно дишане и нечисти помисли.

хонг конг
хонг конг
20 август 2019 10:27
Гост

Поредното незаконно задържане. Правата на свобода на съвестта и себеизразяване прогласени в конституцията къде отидоха? На какво основание се лепят некролози в сграда на публична институция?

Aнонимен
Aнонимен
19 август 2019 17:17
Гост

За такива вандали- ефективна присъда.

Aнонимен
Aнонимен
19 август 2019 17:13
Гост

Не мога да повярвам, че зрял мъж може да изпадне до там, че да се гаври с паметта на човека.

Aнонимен
Aнонимен
19 август 2019 17:14
Гост

Даже още е в изпитателен срок.

advocat
advocat
20 август 2019 9:09
Гост

Апропо, доколкото знам известяването на смърт и помен за умрял чрез лепенето на т.н. „некролози“ (на подходящи и неподходящи места) е отречена практика в цивилизованите страни. Виждал съм „некролози“ само в западните покрайнини на Сърбия и в някои населени места на Украйна.

хонг конг
хонг конг
20 август 2019 10:30
Гост

Сигурно не е много светла тази памет.. поне за него. Какво ли е претърпял.. Може да е психично болен