Шофьор на автобус е бил заплашен с пистолет на автомагистрала „Тракия“ от друг водач на пътя. От прокуратурата съобщиха, че 30-годишен мъж е бил задържан за инцидента и ще бъде даден на съд за хулиганство.

Около 18,00 ч. вчера автобусът пътувал за София и в района на Чирпан е бил застигнат от автомобил „Шкода Октавия“. В този участък на магистрала „Тракия“ движението в момента е еднопосочно заради ремонтни дейности. Въпреки това, шофьорът на леката кола на няколко пъти опитвал да изпревари автобуса, но безуспешно. След това преминал в аварийната лента и се изравнил с рейса от дясната му страна.

„Изравнявайки се с автобуса, водачът на лекия автомобил отворил предно ляво стъкло на шофьорската си врата и от там насочил към водача на автобуса боен пистолет. След това продължил да се движи успоредно с автобуса, като показвал на водача му и неприлични жестове. За случая бил подаден сигнал на тел. 112. Свидетели на случващото се станали пътниците в автобуса“, съобщават от прокуратурата.

След подаден сигнал, шофьорът на автомобила е бил спрян за проверка още на магистралата и бил задържан за 24 часа. Въпреки неадекватното му поведение, направените тестове за алкохол и наркотици се оказали отрицателни.

Районната прокуратура в Чирпан е започнала бързо производство за хулиганство. Като веществено доказателство е бил иззет боен пистолет „Кохлер и Кох“, който е законно притежаван от 30-годишния шофьор. По делото се извършват разпити на свидетели и други действия по разследването.

Пътуващо семейство от Сливен се оплака вчера пред бТВ, че е станало жертва на агресия на пътя в същия участък на магистрала „Тракия“. Докато шофирали в зоната с ограничения, автомобилът на потърпевшите бил застигнат от други две коли, които агресивно настоявали да бъдат пропуснати, като постоянно подавали сигнали с фарове и клаксони.

След края на ограничението двата автомобила притиснали колата на потърпевшите към мантинелата. От семейството подали сигнал в полицията, а от КАТ обявиха, че проверяват случая.

8
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
12 юни 2018 7:05
Гост

Добре дошли в Мордор!

Анонимен
Анонимен
11 юни 2018 16:59
Гост

Дали е хулиганство, или самоотбрана..? Ясна работата, фатмака с автобуса му е отнел предимство и без малко да го убие. И на мен ми се случи вчера нещо подобно с един микробус. Не извадих пистолет, защото си нямам..
А иначе за магистралата крайно време е тия мангали като ремонтират да се научат да слагат предупредителна табела едно 5 км напред да може човек да убие скоростта спокойно и да не се стига дo ексцесии..

Шофьор
Шофьор
11 юни 2018 12:57
Гост

Някои колеги са доста некоректни и застрашават сигурността на пътя. Гледал съм какви ли не сцени и в София, особено в час пик

Петя
Петя
11 юни 2018 12:54
Гост

На такива със слаби ангели не бива да им връщат оръжието след инцидент.

Анонимен
Анонимен
11 юни 2018 12:51
Гост

Селска чест, демонстрирана от типичен представител на 80% дебели. После тази констатация не била вярна. Кого заблуждаваме,би

Anonimen
Anonimen
11 юни 2018 12:49
Гост

Винаги съм казвал, че разрешителните за оръжия не бива да се дават толкова лесно.

Митко
Митко
11 юни 2018 12:52
Гост

Така е. Този сега ще го съдят за хулиганство. Каква е гаранцията обаче, че друг път няма да стреля по човек.

Анонимен
Анонимен
11 юни 2018 17:02
Гост

А пистолета според теб за какво служи бе, мой човек?