Преизбраният председател на Варненския окръжен съд Марин Маринов днес официално встъпи във втория си мандат.

Той подписа акта си пред шефката на Апелативния съд в града Ванухи Аракелян на официална церемония в присъствието на заместниците ѝ.

На 23 април 2019 г. Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет единодушно избра Маринов за втори мандат. Кадровиците изтъкнаха, че той има ясна представа за проблемите, които стоят пред съда.  „Варненският окръжен съд е един добре работещ орган на съдебната власт, той е добре организиран и подреден и не е необходимо да го разваляме“, заяви председателят на Върховния административен съд Георги Чолаков. Маринов беше единствен кандидат за поста и получи подкрепа не само от ВСС, но и Общото събрание на съдиите от Окръжния съд във Варна. Той е един от двигателите на намиране на решение на дългогодишния проблем на магистратите във Варна – намирането на сграда за нова съдебна палата (повече за идеите му може да научите от интервюто му за „Лекс“ тук).

Марин Маринов e с ранг „съдия във Върховен касационен съд и Върховен административен съд“. Роден е във Варна. Завършва Юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ през 1997 г. Има над 20 години стаж в съдебната система, като започва кариерата си като младши съдия през 1999 г. От февруари 2000 г. е съдия в Районния съд във Варна, послед става негов зам.-председател. После става окръжен съдия в града, а от май 2008 г. до февруари 2014 г. е зам.-председател на Варненския окръжен съд и ръководител на Търговското отделение“. През април 2014г. е избран за първия си мандат като председател на Варненския окръжен съд.

5
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Бургазлия
Бургазлия
20 май 2019 12:57
Гост

Ако върви нагоре съдът във Варна, всичко е наред. Обаче градът е седалището на ТИМ, тъй че много внимателно трябва да се проверяват назначенията по всички постове.

варналия
варналия
21 май 2019 9:42
Гост

Ти като си от Бургас, много ги разбираш нещата във Варна как стоят. Щом го избират за втори път, значи си е заслужил мястото и неразбиращи като теб по- добре да не коментират.

Анонимен
Анонимен
20 май 2019 12:50
Гост

„Старата гвардия“ на СУ! Всички останали коментари са излишни.

Анонимен
Анонимен
20 май 2019 12:17
Гост

Наистина Варненският окръжен съд е един от най-добре организираните у нас.

Анонимен
Анонимен
20 май 2019 11:40
Гост

За последните 5 години Марин Маринов направи изключително много за този съд, както в организационно, така и в кадрово отношение. Напълно заслужено го преизбраха.