Служителите в затворите поканиха правосъдния министър Цецка Цачева на протеста, който синдикатът им организира в събота пред министерството.

От двете дирекции – „Изпълнение на наказанията“ и „Охрана“, очакват да съберат около 2000 свои служители със семействата им на протеста, който ще започне в 13 ч. Надзирателите организират протести от началото на годината с искане за увеличение на заплатите в сектора с 20%, за да бъде изравнено заплащането им с това на полицаите. Служителите в затворите настояват и за увеличение на щатовете, както и за по-добри условия на труд. Исканията им са ясни от средата на миналата година, но до момента получиха само 5% увеличение на заплатите, наред с всички в бюджетния сектор.

„Уважаема г-жо Цачева, каня Ви да докажете с присъствието и действията си, че наистина за Вас законът стои над всичко! Декларираме своята политическа безпристрастност и необвързаност с политическите партии в РБ за решаване на проблемите по алтернативен начин. Уверявам Ви, че нашите действия не са основание и мотив да подсилват притесненията на Министър-председателя Бойко Борисов „да не изложим страната пред чужденците“, пише в поканата до министър Цачева, подписана от председателя на Управителния съвет на Синдиката на служителите в затворите в България Христо Илков.

В нея се казва още, че до момента Цачева винаги е изразявала разбиране, подкрепа и лична ангажираност към исканията на надзирателите за изход от създалата се ситуация. На протеста в събота те очакват да разберат какви конкретни мерки са предприети от правителството и министерството за решаването на проблемите и овладяване на социалното напрежение и недоволство в системата.

„На протеста ще имате възможност да чуете без посредници мнението и притесненията на стотиците заинтересовани служители, както и ще можете от първо лице да усетите енергията и недоволството на протестиращите“, посочват надзирателите.

2
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
20 февруари 2018 15:17
Гост

Ако не докарват доста пари под масата, чудя се на надзирателите, защо ще им е да стоят в мизерията при мизерниците за мизерните заплати

Анонимен
Анонимен
20 февруари 2018 14:09
Гост

Ха, ха ще бъде интересно да се види