Веселин Гангалов от Апелативната специализирана прокуратура (АСП) днес беше избран единодушно за окръжен прокурор на Сливен.

Той е бил военен следовател в Сливен до 1997 г. След това става районен прокурор на града. От 2001 г. Гангалов е зам.-окръжен прокурор на Сливен. Тази година е станал прокурор в апелативната спецпрокуратура.

Попитан от Калина Чапкънова за първата му задача, Гангалов каза, че не може да степенува приоритетите пред прокуратурата, защото всеки аспект от работата ѝ е важен за обществото, както борбата с корупцията, така и тази срещу битовите престъпления.

Евгени Иванов пък се заинтересува дали има ли напрежение между районната и окръжната прокуратура в Сливен. „Традиционно през годините отношенията са били на изключително добро ниво. В РП-Сливен винаги е била оглавявана от хора с богат организационен и житейски опит, в това число и в момента. Лично не съм имал проблем с който и да е колега. Моето философско виждане е за добри отношения, базирани на принципна основа, екипност и разбирателство“, отговори Веселин Гангалов.

„Лично познавам почти всички колеги от ОП-Сливен. Тя е изключително добре администрирана прокуратура, в която работят много добри професионалисти, включително и Гангалов, който съвсем отскоро беше избран на нова позиция. Той е много добър професионалист, притежава и административен опит. Вижда се, че колегата познава състоянието на органа на съдебна власт, за чийто ръководител кандидатства“, каза Чапкънова.

Георги Кузманов също заяви, че познава Гангалов от много години и коментира: „Впечатлен съм от отдадеността и компетентността му. Убеден съм, че ще бъде прекрасен окръжен прокурор“.

Евгени Иванов изтъкна, че е харесал стегнатият и делови анализ на състоянието на ОП-Сливен в концепцията на Гангалов. „Те са пример за задружност, която не се среща често и всички трудности се преодоляват с колективен дух“, каза той.

Главният прокурор Иван Гешев пък посочи, че не познава Гангалов, но му е направил  много добро впечатление. „Спокоен, аргументиран, познава района и има административен опит. Ако го изберем, ще е добро решение“, изтъкна той.

 

12
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Приказки под шипковия храст.
Приказки под шипковия храст.
28 юли 2021 17:24
Гост

Някои гризачи ги правят капитани на салове от поддържащата флотилия! Не го познавал бил!!! А кой го командирова в спеца, Сийка или някой от тия мумии в ПК на ВСС?Поиграйте си на кадровици още месец, че после край и кой от къде е! Кариерен бонус със сигурност няма да има!

Христова
Христова
28 юли 2021 16:13
Гост

Има потенциал и се надявам да му помагат да работи добре.

Абагард
Абагард
28 юли 2021 16:13
Гост

Супер избор.

Емил
Емил
28 юли 2021 16:12
Гост

Дано работи добре.

Temelko
Temelko
28 юли 2021 16:12
Гост

Изглежда квалфициран

Анонимен
Анонимен
28 юли 2021 16:11
Гост

Интересен избор

Лозан
Лозан
28 юли 2021 15:13
Гост

Надявам се, че наистина че ще бъде прекрасен окръжен прокурор.

Кики
Кики
28 юли 2021 15:06
Гост

Дано най-накрая да изберат европейски делегирани прокурори.

Лазар
Лазар
28 юли 2021 15:06
Гост

Или кака Лаура пак ще трябва да ни подбутва.

Spiridon
Spiridon
28 юли 2021 15:04
Гост

Спаси се човекът. Тамън като закрият спецовете, няма да стои без работа.

Гери
Гери
28 юли 2021 15:05
Гост

Те пък нали ще ги закрият утре…

Anonimen
Anonimen
28 юли 2021 15:04
Гост

Браво! Успех му желая.