Имотният измамник Валери Господинов, който преди години доби популярност с два случая, в които измами десетки хора, като им продаваше имоти на зелено, които така и не построяваше, ще се раздели с имущество за над 300 000 лева.

От Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) съобщиха, че ще конфискуват имуществото на Господинов и на Красимира Господинова, за което окончателно се е произнесъл Върховният касационен съд.

Отнетото имущество се състои от недвижим имот в село Лазарци, община Елена, пари по банкови сметки, от продажба на имущество, придобито от престъпна дейност, както и номиналната стойност на акции и дружествени дялове.

Валери Господинов има няколко влезли в сила присъди за имотни измами. Конфискацията на имущество е по дело, по което той е осъден за измама на няколко души, че притежава учредено право на строеж върху имот в местността „Св. Никола“ във Варна. Господинов твърдял, че подготвя необходимите документи за построяване на жилищна сграда в имота. По този начин няколко варненци са станали жертва на строителната пирамида „Евробилд“ ООД, чрез която Господинов е продавал един и същи апартамент на различни хора.

5
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Гошка
Гошка
03 май 2018 15:19
Гост

Те хубаво му взимат имуществото, ама как ще компенсират измамените.

Виолетка Стоянова
Виолетка Стоянова
03 май 2018 20:05
Регистриран

Не ще, то е ясно.Никой в ГЕРБ не иска и да знае за гражданите-пострадали от престъпленията.Но, все пак, не се знае още-пишете и искайте фактите .Публикувайте решението на ВКС.Благодаря.

5-ко
5-ко
03 май 2018 15:18
Гост

Eто за това трябва всеки гражданин да има достъп до имотния регистър.

4avdar
4avdar
03 май 2018 15:21
Гост

Напълно съм съгласен. Така ще а
се предотвратят много имотни измами.

Anonimen
Anonimen
03 май 2018 15:16
Гост

Тоя колко е нагъл. Няколко присъди и пак продължава с измамите.