Частни съдебни изпълнители и полицаи влязоха в къщата на Евгения и Николай Баневи в столичния квартал „Бояна“, за да опишат имуществото на бизнесмените, съобщи „Нова телевизия“. Те влезли в имота с помощта на ключар, а вътре ги очаквали охранители на фамилията.

„Стандартно изпълнително производство ни води тук. Бих искала да не давам детайли по отношение на взискателя. Не е това начинът. В това производство има няколко кредитора. Тоест имаме кредитор, който иска да бъде удовлетворен от продажбата на недвижимо имущество“, обясни Атанаска Петканова – помощник частен съдебен изпълнител.

Едното вземане по изпълнително дело е за над 100 000 лева. То е свързано с дружество, чийто управител бил синът на Николай Банев. Става въпрос за отпуснат заем от 15 000 лева на фирмата на сина на Банев, който не бил върнат в описания в договора срок от една година и неустойката била 75 000 лева, обясни Димитър Петров- адвокат на дружеството, отпуснало заема. Според адвоката на Баневи Гавраил Хрусанов, на него му е бил отказан достъп до всички материали по делото, по което пък се бил произнесъл частен арбитраж.

Баневи имали големи задължения и към държавата, които възлизали на около 1 млн. лева.

Те са в ареста по обвинение, че в престъпна група са изпрали над милиард лева, присвоили са близо 85 млн. лева и са укривали данъци. Според разследващите присвояването на парите е ставало от приватизираните предприятия „Полимери“ , „Елма“, „Химически завод Панайот Волов“ и „Топлофикация Казанлък“. Държавното обвинение твърди, че от „Полимери“ са присвоени над 1.5 млн. лева, завод „Елма“ е бил нарязан на скрап и източен, а заводът в Костенец бил продаден на КТБ. Източването ставало като всички пари по договори на дружествата се превеждали по сметки на Баневи.

4
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Борис
Борис
31 януари 2019 14:14
Гост

Дано бароковите мебели и въобще целия „Версаче“ стил не се окаже менте, че да получат нещо кредиторите.

Анонимен
Анонимен
31 януари 2019 13:04
Гост

Много е важно как ще подходи обвинението, за да се стигне до справедлив процес.

Анонимен
Анонимен
31 януари 2019 13:36
Гост

Да не стане като с Масларова.

Анчо
Анчо
31 януари 2019 13:03
Гост

Синът на Баневи се издъни по най- нелепия начин. За него този заем е като жълти стотинки.