Екип от 21 прокурори от Върховната прокуратура, начело с и.ф. главния прокурор Борислав Сарафов и двете му заместнички Мария Павлова и Елена Каракашева влязоха на проверка в Софийската районна прокуратура (СРП). От държавното обвинение съобщиха, че ревизията ще е под ръководството на завеждащия отдел „Инспекторат“ Виктор Малинов.

„Проверката е във връзка с констатирани неприемливи практики за разпределение на делата в създаден в СРП отдел „Специализиран“, както и множество изнесени данни в публичното пространство, отразяващи негативно дейността на Районна прокуратура-София“, поясняват от прокуратурата.

Проверката трябва да установи как и на какво основание са разпределяни определени дела на прокурори от отдел „Специализиран“, как са сформирани екипите по тях и дали това е извършвано на случаен принцип и в съответствие с вътрешните правила в прокуратурата. Освен това ще се проверява срочността и ритмичността на разследванията, причините за забавяне и основанията за удължаване на срокове, мотивираността на постановените актове, взетите мерки за неотклонение и др.

Анализът ще обхване неприключилите, прекратените и спрените разследвания и преписки, по които СРП е отказала да се образуват дела.

„Особено внимание ще се обърне на тези дела, по които не е осъществен съдебен контрол, както и дали е било налично основание да се сезира горестоящата прокуратура за упражняване на правомощията съгласно НПК“, заявяват от прокуратурата.

Ако има данни за извършени престъпления от прокурори, те незабавно ще бъдат докладвани, а при основания за налагане на дисциплинарни наказания, ще бъде уведомяван Борислав Сарафов.

От прокуратурата обясняват, че проверката цели въвеждане на точно и еднакво прилагане на законите, а констатациите от инспекцията ще послужат за обосноваване на организационни мерки и предложения за подобряване на работата по дела.

Проверката се случва, след като и.ф. главният прокурор нареди ревизия през седмицата и на всички дела, свързани с убития Мартин Божанов. Справка на прокуратурата показа, че името му е замесено в общо 25 дела и преписки през годините, като голяма част от тях са били в районната прокуратура, тъй като Божанов, който е бил известен и с прякора Нотариуса, е бил замесен в имотни измами. Нито едно такова дело обаче не е стигнало до съд.

За съжаление, както виждате, понякога уличната справедливост е по-бърза и ни изпреварва. Ние съзнаваме нашите проблеми и имаме амбиция да ги изчистим.

Ако има петно върху прокурорската тога, ние сами трябва да покажем, че имаме имунна система

коментира Борислав Сарафов. По думите му специализираният отдел в СРП е поемал такива дела от прокурори, които преди това са работили съвестно по тях, а след това не се случвало нищо.

Нека да го наречем с откровеното му име – шпицкоманда. Когато видим, че едно дело се иззема от прокурор, който съвестно и почтено е работил по него и то се възложи на прокурор от шпицкомандата без аргументи, ние ще проследим пътя, да видим какъв е резултатът от това разследване. И в крайна сметка аз съм дълбоко убеден, че престъпната дейност би могла да бъде документирана„, каза още Сарафов.

В средата на миналата година и.ф. главният прокурор поиска оставката на районния прокурор на София Невена Зартова след проверка на работата ѝ, след което по негово предложение беше образувано и дисциплинарно производство срещу нея от Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет.

Едно име излиза пред скоби в кръговете около Нотариуса и Петьо Петров

Борислав Сарафов коментира и разкритията, според които около Мартин Божанов, както и при бившия следовател Петьо Петров, е имало група, която е имала връзки с магистрати и е предлагала срещу заплащане да решава проблеми с правосъдието. От думите му стана ясно, че според него и двете групи са съществували с покровителството на бившия главен прокурор Иван Гешев.

Аз виждам едно име, което излиза пред скоби и при двете групи и това е на бившия главен прокурор, той е свързан и с двата кръга, аз съм го казвал многократно„, каза Сарафов.

На въпрос за станалия известен „SS club“ на Мартин Божанов в района на закритите вече специализирани съдилища и прокуратури, където магистрати са влизали със специални карти, и.ф. главният прокурор заяви, че не само не е посещавал този клуб, но и не е знаел за съществуването му. През седмицата депутатите създадоха и специална комисия, която да изследва всички факти и обстоятелства, свързани с нерегламентирано влияние в правосъдната система, като специално внимание ще бъде обърнато и на този клуб. За него пък съпредседателят на „Демократична България“ Атанас Атанасов каза, че разполага вече със списък с магистратите, които са имали членски карти, като в него преобладавали прокурорите.

По този повод Сарафов каза, че няма да спомене нито едно име, но такива излизали всеки ден. По думите му, до момента не било установено политици да са замесени около групата на Божанов, но сред магистратите имало и съдии, без да посочва дали са основно от закритите специализирани съдилища и прокуратури.

„На мен самият ми е болка това, което направиха от специализирания съд и прокуратурата. Те се превърнаха наистина в нещо, което беше срамно“, подчерта Сарафов.

Той отправи и апел към политиците да не разграждат прокуратурата и да не обезвластяват главния прокурор.

„Обезвластяването на главния прокурор и разграждането на прокуратурата ще доведат до размножаването и появяването на такива брокери на търговия и с правосъдие в цялата съдебна система“, каза Сарафов и поясни, че механизмите за контрол и отчет като настоящата проверка, са ангажимент и задължение на главния прокурор.

Възнамерявам да съдя всеки лъжец, независимо дали се прави на главен прокурор или е представител на някоя розово-либерална медия. Бойко Борисов натисна ENTER и Боби Истината, специалист в късия разказ, оповести „истинска“ история в стил „сам си я измислих“. И след това се обори сам като каза, че не разполага с никакви доказателства за твърденията си“, написа малко по-късно днес бившият главен прокурор Иван Гешев в профила си във Фейсбук в отговор на изявлението, че името му излиза пред скоба в двете групи за влияние в съдебната система.

98
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Анонимен
Анонимен
01 май 2024 9:48
Гост

­­Г­­о­­р­­­е­­­щ­­и­ ­­м­­­о­­­м­­и­­ч­­­е­­т­­­а­ ­в­и­­­ ­о­­ч­а­­к­­в­­а­­т ­-­­-­-> https://nu21.fun/girl?94286

Ad nauseam
Ad nauseam
14 февруари 2024 19:28
Гост

Нова Конституция. Президентска република. Пълна изборност, мандатност, отчетност и отзоваемост на всички съдии и прокурори. Следствието право в МВР. Всички разследващи с юридическо образование.

Без ВНС. На референдум.

Без ВСС, ИВСС, учителски институт за повишаване на квалификацията на мисирки, роднини, милиционери и милионери, щерки, тьотки и аматьорки, пуцаджийки, рабфакаджии, задочници, вечерници и нощници и прочие йористи по пижами, съдебни ваканции и помощници, първа линия на Приморско, по 20 брутално след поредната издънка и другото си го знаете.

АМИН

Трайчо
Трайчо
06 март 2024 21:16
Гост

Стига с тая нова Конституция бе.
Трябва ти нов преглед при психиатър!!!

Тошко
Тошко
12 февруари 2024 22:50
Гост

Здравейте, колеги. Наистина е весело в този чат. Възможно ли е прокуратурата и следствието да бъдат закрити завинаги в нашата страна. Най-вероятно ще е много полезно и очистване ще има от морално деградили хора , които са на държавна плата. И без това градската прокурорска схема и следствието на същата са свърталища на пияници, наркомани и комплексирани ковлювци. Сигурно има и нормални хора там, но те не са в ръководството, а последните са затънали яко.

Gggg
Gggg
13 февруари 2024 8:17
Гост

Тошо, очевадно си юридически неграмотен и популист. Прокуратурата брани държавния интерес, без нея нито разследване, нито съд ще могат да функционират. Но от къде толкова разум у Тошко?

Хадвокат
Хадвокат
13 февруари 2024 11:00
Гост

Популист съм, но и реалист, господин зам градски прокурор. И ти и всички юристи в столицата знаем, че сте затънали домуши в дрога, алкохол и корупция . Нормалните прокурори и следователи са малцинство и ги е срам да кажат от къде са и кой им е шеф. Закриване изцяло и основаване наново. Задължително проучвания за достъп до класифицирана информация и промяна в закона ,с която да се въведе проучване за класифицирана информация и достъп до нея за всички магистрати. Така е в цяла Европа. Така ще падате още на проучвания всички, които спите и живеете с осъждани за умишлени престъпления.… Покажи целия коментар »

487tan
487tan
12 февруари 2024 16:39
Гост

Иcкaте ли луд ceкc за 2-3 часа, силни epeкции, яpки opгaзми, много cпepмa и повишен тeстoстеpoн! Toвa е подобрена формула на Виaгpa сeгa е безoпаcнo на всяка възpаcт! Не пpопyскайтe шансa да направите своя ceкc незaбpавим–– https://use.my/azalfa

Анонимен
Анонимен
12 февруари 2024 16:32
Гост

А, Стоянчо Лазаров? Този зад Шостак, близък на Русинова смятате ли, че ще е обективен в проверката?

lavanDuLa
lavanDuLa
12 февруари 2024 17:08
Гост

Говори се не само,че е близък с Емилия Русинова,а опасно близък,до степен на интимния партньори…
За какъв чеп го гласят тоя?

Тео
Тео
13 февруари 2024 8:49
Гост

Ми личи си какъв е Лазаров щом неизменно е до полата на Русинова. Колко молитви пред Сарафов, за да го командирова в АП-София, а е зам.административен ръководител във военноокръжна прокуратура. Няма друг като него.

Тео
Тео
13 февруари 2024 8:45
Гост

Стоян Лазаров, какво прави заместник военноокръжен прокурор в АП-София. Как може административен ръководител да се командирова. Този не можаха да му намерят място. Да си подлизурко, първа радост е за него

Dancho dullllggg
Dancho dullllggg
12 февруари 2024 15:32
Гост

Колеги, редно ли е Данчо високия от СГП да разследва казуса , като е бивше гадже на Божидара Ганева , а тя е в списъка на нотариалния. Един приятел пита и затова . И редно ли е доцински от следствието да има общо с казуса и Тошо също , те са специалисти от специализираните, ама все пак. Спинка ли са едни с други , кой с кой. Те си знаят, дали има основание за отводи

Baba Vanga
Baba Vanga
12 февруари 2024 17:10
Гост

Скоро ще им дойде времето и на Данчо високия,и на Доцински…знаят много и ще се наложи да приказват…ще се наложи…

USA UK
USA UK
12 февруари 2024 22:52
Гост

То времето им идва за някой от тях, защото се говори, че ще ги намагнитизират и ….ще имаме първите прокурори със санкции…

да е ясно
да е ясно
12 февруари 2024 12:05
Гост

Този път скандалът не може да бъде заметен с парламентарни комисии и заявени амбиции на Сарафов. В момента нито една страна по дело – гражданско или наказателно, не може да е сиурна, че съдбата й не се решава от редовни посетители на СС клуб. Нужни са извънредни мерки – спиране на всички дела, които са на последна инстанция, бързо разследване за имената на съдиите и прокурорите, които са оплетени в корупционните схеми на подставеното лице, наречено Нотариуса. Изчистването на съдебната власт от търговците е жизненоважно за оцеляването на държавата. Недоверието в съда и прокуратурата вече е в епидемични размери и… Покажи целия коментар »

Боби Ганева - димова
Боби Ганева - димова
12 февруари 2024 15:28
Гост

Здрасти Иво , ти разхождаше кучето ни, моето и на Радо, стана шеф, а сега се дърпаш от колектива . Знаеш, че не е редно така. Никой не те е наредил никъде. Не говори, защото и аз мога да те издам за валутния евров човек и познанствата. Как допуснахте да се изтрие телефона и т.н. Иво илиев няма да станеш градски прокурор , защото още е рано да пращаш шефката и Кирилова в инспектората на ВСС….

Ангел
Ангел
12 февруари 2024 21:30
Гост

Ма тя е за пенсия Илиянчето. Дърта следователка, на стари години топ прокурор

DjidjiBidji
DjidjiBidji
12 февруари 2024 1:09
Гост

Интересно защо заместник градския прокурор Божидара Димова е извадена от списъка?
Тя е била от най-честите посетители на клуба и основен мениджър при покупко-продажба на делата. За това и тя е на първо място в списъка,нека си знае!
Градския прокурор Илияна Кирилова също много често е посещавала този клуб и лично тя много добре знае кои други магистрати са ходили там.
Хайде да не се правят на разсеяни,че всички в магистратските среди ги знаят какви ги вършеха тези две кокони..
И сега да очакваме те да разследват убийството – това е абсурдно!!

Тео
Тео
12 февруари 2024 9:14
Гост

А русата Мата Хари – Русинова не е ли ходила и тя там?

Анонимен
Анонимен
12 февруари 2024 10:52
Гост

Че тя може ли да огрее и двата клуба: и Осемте джуджета, и SS. Разстоянието между двата не е толкова малко.

maika ti
maika ti
12 февруари 2024 10:56
Гост

Ти да не си бил хостеса на клуба, че да знаеш кой е ходил там? Ако си много курназ, иди и с името си застани да дадеш показания – ама гръбнак трябва, Санчо, гръбнак…всичко друго е жалкарско плюнчене и клеветене зад клавиатурата в мазето на къщата на мама, нали?
Или може би си си мечтал тайно под завивките за магнитна карта?

Директора от Агенцията
Директора от Агенцията
12 февруари 2024 15:36
Гост

Здрасти. Служебно ми е известно, гледал съм клипчета от охраната. Скоро ще ги видят много хора. Даже и такива, които са в медиите …. Атанас Атанасов и той ще ги получи.

Тонката
Тонката
12 февруари 2024 21:33
Гост

Генерал Лилипут ли?

Анонимен
Анонимен
12 февруари 2024 18:48
Гост

Вярно. Страх ни е почтените магистрати от тази пасмина. И не защото сме направили нещо незаконно, а защото може да нагласят всеки. Да цитирам Еврото. Ако няма доказателства ще си ги донесем. Този страх цари сред магистратите,а не нещо друго.

Ала-бала
Ала-бала
12 февруари 2024 21:32
Гост

Ти пък щото заставаш с името си! Поплювко! От прости и отмъстителни хора се стои далече.

СРП СГП Иво
СРП СГП Иво
12 февруари 2024 15:22
Гост

Колеги, защо ме триете. Нищо нередно не съм написал. Просто казах, че Божидара Ганева и шефката Илияна Кирилова на захари Богомилов от ДАНС майка му, са ходили и знаят кой е Мартин Божанов нотариалния. Следва да се разпитат тези дами , а не да казват кой да се разпитва. Божидара я вкара в клуба Доби митничаря. Вече е покойник , затова нея да разпитат. Човека доста и завеща. Проследимо е . Може и хора от Люлин да се разпитат, включително и Тервел на Кубрат боксьора брата и първата му любима .

Чекай
Чекай
12 февруари 2024 21:36
Гост

Кой Доби? Че ми стана интересно

СРП
СРП
11 февруари 2024 19:36
Гост

За тридесети път ще ни проверяват последните десет месеца. Зартова, Кирилова , Русинова , това са различни страни на една и съща мръсна монета. Враждуващи лобита схемаджии и мошенници. Каквито са правилата за специализирания отдел в СРП, такива са и в СГП . Каквито схеми са правени аннедноот място, по големи са в градска . Ужасна е пълен , бият се схемаджиите , а политиците гледат сеира и после ще опържат всичките.

Анонимен
Анонимен
11 февруари 2024 21:24
Гост

Политиците никого не могат да опържат, шанса е схемаджиите шефове да се избият един друг, тези от списъка сами ще се кротнат, на България следва да се постави нов мониторинг с изисване всички магистрати да минат тестове за интегритет.

Параграф 22
Параграф 22
10 февруари 2024 16:23
Гост

Да видим с какво ще излязат!

Анонимен
Анонимен
11 февруари 2024 16:04
Гост

С едно голямо нищо ще излязат. Имотите измами са отпреди 5-10 години. Интересното дело е в градска прокуратура. Там са стигналите за заплахи, разследване то на АКФ и ОПГ. Да сте чули това дело да се проверява? Няма и да чуете. Така, че проверката в СРП е димка, за да скрие истинския чадър.

Анонимен
Анонимен
11 февруари 2024 17:21
Гост

Така е, публикувания списък е от делото в СГП.От него са махани лица иначе е верен.Разпространението не е случайно и чрез него се напомня на замесените, че всеки момент може да им се стовари секирата. С това размахване на пръст ще се разминат за сега, с изключение на Зартова която ще изкупва и други прегрешения.

......
......
11 февруари 2024 19:28
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Darth Vader
Darth Vader
12 февруари 2024 11:00
Гост

Хора, забелязвам изключително осведомени коментиращи под тази статия. Организиран ли Ви е вече транспорт от село Кошарево до София? Ако не – кажете, да помогнем нещо…
Ай сиктир от кошаревско народно творчество!

Директора от Агенцията
Директора от Агенцията
12 февруари 2024 22:36
Гост

Запознат съм аз , защото съм от ДАНС . Слушах наред по протестите всичко, никой не ме наказа, казвам се Никола и шефа ми е Захар. Не съм от Кошарево. Шефа е от Белоградчишко и майка му е от там, тя е твоя шефка , а ти си и заместник в прокуратурата. Сменяйте ай пи адресите бе колеги от ръководството или …. Истината ви казвам , Стефчо банков от вътрешна сигурност , който сега е прокурорски помощник, също може да потвърди . Говори се, че доста материали не са унищожени, а просто са в дирекция архив на МВР . Прехвърлени… Покажи целия коментар »

.....
.....
11 февруари 2024 19:31
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Gggg
Gggg
12 февруари 2024 21:37
Гост

Изфабрикуваният от комплексираното джудже ли?

Blabla
Blabla
13 февруари 2024 8:19
Гост

Доста изтрити коментари! Безсмислено е да се пише!

Към шпицкомандата зад гърба на Сарафов
Към шпицкомандата зад гърба на Сарафов
10 февруари 2024 10:29
Гост

Колеги, нямате ли съвест и морал? Този живот е кратък. А после?

Анонимен
Анонимен
09 февруари 2024 20:40
Гост

Да влязат и във Варненската, прокурорите, там под всякаква критика, особено назначените през изминалата година!

Анонимен
Анонимен
09 февруари 2024 18:42
Гост

„Съд е разрешил на Нотариуса да промени ЕГН-то и фамилията си, потвърди пред БНТ вътрешният министър“

https://bntnews.bg/news/sad-e-razreshil-na-notariusa-da-promeni-egn-to-i-familiyata-si-potvardi-pred-bnt-vatreshniyat-ministar-1266335news.html

Анонимен
Анонимен
09 февруари 2024 18:11
Гост
незапознат
незапознат
09 февруари 2024 16:51
Гост

Абе как става тоя номер със смяна на ЕГН ?

Анонимен
Анонимен
09 февруари 2024 19:47
Гост

„Оказва се, че в тази държава може да си смениш единния граждански номер. Как? С дело за сбъркана рождена дата. Новото ЕГН на Мартин Нотариуса е от 1999 г.“

https://www.facebook.com/birdreporting/posts/pfbid02uf31ZMFcJcqQ6EVXndxLhwT7gQPVtjRVhKfkhcNhCN3LpS4RKzPB9CVRpCZLcYifl

111
111
10 февруари 2024 22:58
Гост

Съдът е света вода ненапита! Сменят ЕГН като за световно, 93 000 сменени ЕНГ-та.

недоскив
недоскив
09 февруари 2024 16:49
Гост

Пак съм качил диоптъра. Първоначално прочетох погрешно,че са арестувани 21 прокурори от ВКП.

Личен пример трябва
Личен пример трябва
09 февруари 2024 16:29
Гост

От кога Сарафов не работил нищо освен да дава заповеди и интервюта, да дойде на терен и да апокаже какво може. Да даде личен пример на окръжно ниво или райнно например и то в провинцията

Милиционеркско клепане на другарчетата
Милиционеркско клепане на другарчетата
09 февруари 2024 15:59
Гост

Ех тоя Сарафов…., що се прави на луд. та нали Прокуратурата е на тоя хал точно заради него! Та той е част от тази система и е бая гдини 15- 20 е все началник. Я зам. гален прокурор, я Директор Следствие, я административен на Апелативан Спец прокуратура. Та нали точно той лепна петно по Тв, когато се държа грозно с колегите си на влаковата катастрофа. Все другите виновни , а той целият в бяло и най- кадърен. И във всички каши все той. Откъде се извъди такъв бре. от симеоново ли са най- добрите синове на партията?

Моля коментирайте
Моля коментирайте
09 февруари 2024 14:46
Гост

Ангел Попколев, прокурор в СГП

Цветослав Вергов, прокурор в СГП, преди това в Специазиализираната прокуратура

Бисер Кирилов, прокурор ВКП, преди това в СГП

Максим Колев, прокурор ВКП

Антон Миталов, съдия във Военния съд, санкциониран по Магнитски, защото беше пуснал Малинов в Москва

Ясен Тодоров, зам-директор на Националното следствие, подаде оставка и стана редови следовател

Пламен Дацов – съдия в Софийски апелативен съд

аха
аха
09 февруари 2024 14:53
Гост

Как пък няма нито един специалист – нито от спецпрок, нито от спецсъд. Не се връзва.
Май е партенка за прикриване на истината.

Анонимен
Анонимен
09 февруари 2024 15:37
Гост

Вергов и Миталов са от спеца

съдия
съдия
09 февруари 2024 15:53
Гост

Че и на Попколева мъжа й. Представителна извадка на корупцията във всички софийски звена на съдебната система.

Анонимен
Анонимен
11 февруари 2024 21:27
Гост

Въх, Вержиту Петрова отървала кожата да не е в списъка, но на каква цена? Да не трябва да приключи КТБ със скоростта на реактивен двигател!

Тинтириминтири
Тинтириминтири
13 февруари 2024 8:22
Гост

А Чочкова?

Анонимен
Анонимен
09 февруари 2024 15:40
Гост

Напротив, има и такива.

Моля коментирайте
Моля коментирайте
09 февруари 2024 15:03
Гост

И Невена Зартова и Маргарита Немска

Анонимен
Анонимен
09 февруари 2024 15:19
Гост

Трябва да се ъпдейтне- Дацов е във ВКС вече

Въпрос
Въпрос
09 февруари 2024 16:43
Гост

А каква е достоверността на този списък? Някой застанал ли е с името си зад него? Самата Афера, която го е публикувала е изразила съмнения за верността му

Моля коментирайте
Моля коментирайте
09 февруари 2024 21:21
Гост

Не е изразила съмнения във верността му, казала е че има изкуствено добавени с цел шантаж Те са трима и тя е скрила имената им.

Прокурор
Прокурор
09 февруари 2024 14:35
Гост

Че аз освен Сарафов, не знам друг да е замесен с Пепи Еврото

Бобиту е щатно джудже еталон за милиционер
Бобиту е щатно джудже еталон за милиционер
09 февруари 2024 23:22
Гост

Освен снимките, които излязоха на исмихнатите Боби и Пепи с техните женички в ресторанта на джуджетата това потвърди и Илия Златанов в материлите на антикорупционния фонд. Там отдавна Златанов твърдеше, че Бобката е дежурен в джуджета всеки ден . Тъй, че Сарафов Гешев, все тая един дол дренки – Симеоново, люпилната за мозъци със ограничено действие

Смехурко
Смехурко
09 февруари 2024 13:57
Гост

„Изчезнало е и делото на Мартин Божанов, съден за кражба на други папки… Папките срещу Крашевски изчезват от адвокатската стая на Върховния касационен съд през юли 2004 г.“ – https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2024/02/09/4586292_izcheznalo_e_i_deloto_na_martin_bojanov_suden_za/?ref=home_NaiNovoto

Ей, т’ва прокуратурата ич не си пази делата…

Анонимен
Анонимен
09 февруари 2024 13:25
Гост

„Той отправи и апел към политиците да не разграждат прокуратурата и да не обезвластяват главния прокурор.“

Досега, като беше овластен главния прокурор, „брокерите“ се множат, вместо обратното. Излиза, че Главния ги създава. Излиза, че Главния трябва да е обезвластен.

Анонимен
Анонимен
09 февруари 2024 13:47
Гост

Нещо сериозно е объркал логикага. Едното име, дето изплува и в двете групи не е на тутраканския или каспичанския прокуроро, а точна на главния. Така, че по тази логика по-скоро трябва да няма главен прокурор, вместо да му запазват правомощията.

Сарафов чисти
Сарафов чисти
09 февруари 2024 13:20
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,
09 февруари 2024 12:26
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Анонимен
Анонимен
09 февруари 2024 12:32
Гост
Анонимен
Анонимен
09 февруари 2024 15:47
Гост

Не вярвам да са само тези.

Стани да седна
Стани да седна
09 февруари 2024 12:25
Гост

„Румен Ненков: Управляващите всеки път участват в избора на „тримата големи“ в съдебната власт
Въпросът е как в прокуратурата и в съда да създадем една прослойка от свободни хора“ – https://www.mediapool.bg/rumen-nenkov-upravlyavashtite-vseki-pat-uchastvat-v-izbora-na-trimata-golemi-v-sadebnata-vlast-news246200.html

Ще стане, но след 2-3 поколения. Сега е „стани да седна“.

Анонимен
Анонимен
09 февруари 2024 12:17
Гост

Никога такива показни- наказателни акции не са довеждали по полжителни резултати. Никога, дори и да са извършвани с най-добри намерепия.

Сарафов:
Сарафов:
09 февруари 2024 11:57
Гост

„Механизмите за контрол и отчет са тези, които са задължение и правомощия на главния прокурор. Имам апел към политическата класа – да не разгражда прокуратурата и да не обезвластява главния прокурор. Ако има петно върху прокурорската тога, ние самите трябва да покажем, че имаме имунна система, имаме своите основания, възможности и механизми да се почистим. Обезвластяването на главния прокурор, разграждането на прокуратурата ще доведе до размножаването и до появяване на такива брокери на търговия със справедливост и правосъдие в цялата правосъдна система. Без контрол тези брокери ще избуят като плевели“

https://bntnews.bg/news/sarafov-za-ubiystvoto-na-bozhanov-ulichnata-spravedlivost-ni-izprevari-1266246news.html

Петното
Петното
09 февруари 2024 12:04
Гост

Да си земистник толкова години на Цацаров и Гешев, да си ходил в „Джуджетата“ на гости на Еврото – Сарафов, отдавна цялата ти тога е в петна, така че дай пръв светъл пример

Анонимен
Анонимен
09 февруари 2024 13:35
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Андреев
Андреев
09 февруари 2024 11:50
Гост

Да прати шайката си и във Варненската Окръжна Прокуратура, има много хляб за така наречените медии.

Юрист
Юрист
09 февруари 2024 11:38
Гост

Май Шостак най-много го е срам. Как е навел глава

Анонимен
Анонимен
09 февруари 2024 11:31
Гост

Цял наръчник има за взаимодействие на органите на съдебна власт и медии.Из него трябва да е споменато, че така да се каже институционалния ПР трябва да се обръща към обществеността, за да търси подкрепа на дейността и политиките на съответната институция.Като се ръководи от обществения интерес и законността. Каква е целта на този показ? Проверки има текущо, периодично, извънредно.Извършвали са се, извършват се, ще се извършват.Документални са. Ма липсват само духова музика и чували за делата.ВКП превзема СРП ли? Очевидно на участниците, видно от израженията, им е неловко. Очевидно няма смисъл да се шракат на снимка накуп двадесетина висши прокурори.… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
09 февруари 2024 11:28
Гост

Някога така в детската градина ни строяваха!

Пенчо бре
Пенчо бре
09 февруари 2024 16:30
Гост

А сега понякога при разходките на дечицата от детската градина ги ограждат и с въженце…

Жгэсэсэссэ
Жгэсэсэссэ
09 февруари 2024 11:20
Гост

На какво правно основание представетели на една прокуратура проверяват друга?
Това не следва ли да се прави от ИВСС?
В други районни прокуратури също има проблем с разпределението. Да карат наред, като са почнали.

Джен
Джен
09 февруари 2024 12:52
Гост

Това е основната дейност на височайшите прокуратури – не да работят, а да проверяват!

Анонимен
Анонимен
09 февруари 2024 11:16
Гост

Глупости

Анонимен
Анонимен
09 февруари 2024 11:15
Гост

Да му имам проблемите. Проверчица днес, разходка при посланници вчера. Егати програмата. А кой и защо уби Магистрата дали проверява? Или това не е интересно за обществото и дори не си правим труда да видим какво се е случило и защо.

Тарантино
Тарантино
09 февруари 2024 11:15
Гост

Тарантино пасти да яде – ОПГ на СГП срещу ОПГ на СРП. Първото -с рейд от ВКП

Анонимен
Анонимен
09 февруари 2024 11:15
Гост

ЩЕ видим какво ще излезе от тия „проверки“. Вероятно едно голямо нищо

Анонимен
Анонимен
09 февруари 2024 11:14
Гост

Ох Ох оХ!

Анонимен
Анонимен
09 февруари 2024 11:08
Гост

А да бе, Сарафов ще въдвори ред. Как не.

Малина
Малина
09 февруари 2024 11:08
Гост

Глупости

Юрист
Юрист
09 февруари 2024 11:06
Гост

И какво е правното основание за извършване на такава проверка? Нали ГП вече е само адм. р-л на ВКП??? Все едно председателят на ВКС и екип от съдии от ВКС да проверяват дейността на РС – Елин Пелин. Такава проверка би следвало да е в правомощията единствено на ИВСС или евентуално на градския прокурор.

Анонимен
Анонимен
09 февруари 2024 11:32
Гост

Ти да не мислиш, че оня е чел измененията в Конституцията бе? Наредил им е да тръгват на проверка и всички тръгват. Коментари и анализи в Прокуратурата НЯМА

Чистач в мол
Чистач в мол
09 февруари 2024 16:53
Гост

Основанието е Надзор за законност, какъвто имаше по старата Конституция. Тя и до днес си е действаща. В новата конституция пише,че народът може да решава на референдум-защото е носител на суверинитет, за разлика от старата-според която референдумът беше по преценка според зависи от парламента.

Г.А.
Г.А.
09 февруари 2024 11:03
Гост

Извикали са ги да ударят едно рамо с работата. И аз така веднъж с трима аскер аркадаши ходихме на полковника да леем бетон на къщата …

Тенев
Тенев
09 февруари 2024 11:00
Гост

Нищо ново под слънцето. Отново някакви сценарии разработват

Рустев
Рустев
09 февруари 2024 11:00
Гост

Същия си като Гешев, братче

Анонимен
Анонимен
09 февруари 2024 11:02
Гост

Дори ще се окаже, че е и по-зле и още по-зависим.

Съждения
Съждения
09 февруари 2024 10:59
Гост

Поредните показни акции

Анонимен
Анонимен
09 февруари 2024 10:48
Гост

Не разбрах – при колеги ли са отишли на проверка или при разбойници? Звучи стряскащо….

Любител
Любител
09 февруари 2024 10:41
Гост

Ясно, чудят се как да сменят ръководството на СРП

Анонимен
Анонимен
09 февруари 2024 10:41
Гост

Еха, група циркаджии….срам за занаята……Как били разпределяни……….ами отворете си системата и ще видите, може и без политпанаири……..докрояват капелата на Зартова……..