31-годишният Рангел Бизюрев, който е подсъдим за убийството на 24-годишния Димитър Малинов в Цалапица, даде днес обяснения в окръжния съд в Пловдив. В тях той каза, че единственият мотив да нападне Малинов са били обиди, които той отправил към него.

Димитър Малинов беше убит след побой на 20 юли миналата година, а тялото му беше намерено на около километър от мястото, на което последно е бил видян. За убийството му беше обвинен Бизюрев, който обаче успя да се укрие и да напусне страната. Заради бягството му имаше обвинения към полицаите в Стамболийски и Пловдив, тъй като данните бяха, че в МВР е имало предварителна информация, че Бизюрев търси Малинов, за да му нанесе побой. Въпреки това той е успял да напусне страната с полет за Германия на 24 юли. След това мъжът беше задържан в Дания, където дори започнал работа във фирма за чистене на прозорци, а преди това бил в Германия и в няколко други държави, като разследващите предполагаха, че е ползвал фалшиви документи за самоличност. За убийството на Малинов бяха обвинени и близнаците Борислав и Валентин Динкови, които са подсъдими за лично укривателство, тъй като са помогнали на Бизюрев да избегне наказателно преследване.

Днес Рангел Бизюрев разказа пред съда, че в нощта на убийството е бил на барбекю в парка, където изпил три малки бири и Борислав Динков му разказал какво е говорил Димитър за него, с когото преди това не били в лоши отношения.

„Когато чух тези неща се ядосах, почувствах се наранен“, разказа Бизюрев, цитиран от БТА. Тогава казал на Динков да се обади на Малинов и да си уговорят среща. На нея Димитър отказал да отговори защо го е обиждал и това отново раздразнило силно Бизюрев. Според обясненията му, той започнал да бута младежа, който паднал, изправил се и продължили да се боричкат. След това Бюзирев го ударил 3-4 пъти с ръка и коляно в корема.

„Знаех, че съм по-голям и тежък, не съм нанасял удари, за да го убивам. Бях на 30 години, защо за едни приказки да убивам. Не става въпрос за кредити, момичета или наркотици, всичко беше заради обидите“, посочи подсъдимият, като подчерта, че не е удрял Димитър в лицето и при съприкосновението не е имало кръв. Бизюрев каза, че го бутнал с две ръце към дърво, Димитър паднал и казал: „Спри, удари ме лошо“. Тогава, според разказа на подсъдимия, той се върнал в колата и потеглил с Динков. След това обаче решили да се върнат и намерили Димитър паднал в средата на улицата.

„Паникьосах се, шокирах се, нямаше жизнени фактори“, каза той и допълни, че го разтърсил и опитал да го свести. След това пак се качил в колата, в която бил и Динков, направили един кръг и се върнали до Димитър. Тогава отново проверили пулса му и му взели телефона. Тръгнали с колата, счупили апарата, извадили сим картата и отново се върнали. Там ги чакало друго момче, на което се обадили преди това да провери дали на улицата има други хора. Тогава решили да сложат тялото на Димитър в багажника.

„Не бях в състояние да реагирам и да мисля трезво. Бях паникьосан и уплашен“, добави Бизюрев. Борислав Динков звъннал на брат си, като му казал да вземе кирка и лопата и се срещнали извън селото, в посока сметището. Изкопали дупка и заровили Малинов в нея.

„Не съм заплашвал двамата и не съм казвал какво да правят“, обясни Бизюрев. На другия ден той заминал с други двама негови приятели към морето. С близнаците имали уговорка, че ако нещо стане, да каже, че във въпросната вечер е карал той колата и е имал среща с някакъв младеж.

Майката на убитото момче – Атанаска Бакалова, категорично заяви, че близнаците са съучастници в убийството на сина ѝ.

„Има разминаване и в самата очна ставка. Говорим за умишлено убийство. Момичето Яница Герджикова знае какво ще се случва, Митко ѝ е споделял. Много искам да чуя това момиче какво ще отговори и защо е бил е скандалът между Митко и Борислав, за каква снимка става въпрос два дни преди убийството“, каза тя.

„Очакваме да си кажат истината свидетелите и вече очакваме някакво справедливо наказание“, каза Анелия Попова, близка на убития.

Общо 37 свидетели и 16 вещи лица ще бъдат разпитани по делото.

18
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
КУРзаМВР
КУРзаМВР
22 август 2024 17:32
Гост

Значи момчето е сигнализирало в полицията, че оня го търси и заплашва да го бие… И какво са направили те?! Абсолютно нищо.. Ами какво да стане… За кво ни е тогава тая полиция?! За кво ги храним?! ЗАКРИВАЙ!!! Сега ще Ви разкажа, защото имах подобен случай, но живея в германия от няколко години и имаше един „гангстер“ дето е така ме тормозеше .. даже ми вика ходи ако искаш в полицията, да не мислиш, че действам сам, ще ти пратя хора да те бият… къщата в България ще ти запаля и т.н. Ами отидох след работа до полицията и просто… Покажи целия коментар »

Георги Славлиев
Георги Славлиев
22 август 2024 7:34
Гост

Хубаво е защитата да прочете малко практика и да види, кое съда квалифицира като обида. После, видно е че иска да се наклони вектора към това, че бил афектиран, да но когато си афектиран не звъниш да ти уговарят срещи след време… Двете тези на подсъдимия си противоречат.

Лазар
Лазар
21 август 2024 14:40
Гост

Егати оправданията! Нелепо е просто.

Калоян
Калоян
21 август 2024 14:37
Гост

Тия дето посягат са явни комплексари. Независимо дали е на човек, или животно.

Психолов
Психолов
21 август 2024 14:38
Гост

Този е за лекар. За мен не е наред въобще.

Георги Ат.
Георги Ат.
21 август 2024 14:19
Гост

Те ченгетата разбрали, че тоя го търсел да го бие, т.е. целото село е знаело, че и в града явно се е знаело предварително, а тоя сега разправя врели-некипели.

Самуил
Самуил
21 август 2024 14:35
Гост

Да го биеш, да го биеш, ама не прави ли сметка, че накрая ще го убие?

Анонимен
Анонимен
21 август 2024 13:11
Гост

На тоя ако му се размине ще излезе, че утре всеки, който е напсувал някого може да го убие. Или подобно.

Анонимен
Анонимен
21 август 2024 13:10
Гост

Нормално е да можеш да се биеш и защитиш себе си и семейството си ако някой те нападне. Но защото те били напсували и това накърнява и без това крехката ти душевност, която е изстрадала от комплекса, че имаш малка пи**а е нелепо.

Анонимен
Анонимен
21 август 2024 13:09
Гост

Ама това си става за социален експеримент бе, който ще ви каже много за народопсиохологията ни. Излезте на улицата и напсувайте на майка няколко човека. 10 да кажем. Да видите как поне 9 ще скочат да ви бият. Мен ако ме напсува непознат ще го подмина. Ни го знам луд ли е, ни го знам какъв му е проблема и дали точно мен псува.

Анонимен
Анонимен
21 август 2024 13:08
Гост

Слабо оправдание. За мен това, че са те обиждали не е повод да убиеш човек. Дори без да искаш.

Рафи
Рафи
21 август 2024 13:08
Гост
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица
Цветанова
Цветанова
21 август 2024 14:36
Гост

Явно, освен, че му е малка пи….., няма и топки да си признае, а само дава някакви нелепи оправдания.

Кръстев
Кръстев
21 август 2024 13:07
Гост

Да де, то нали ако си кротък, дори когато те обиждат значи са ти промили мозъка с „джендърски наративи“. Мъжкарско е да се биеш и да убиеш човек. Всички сте за затвора за поне по 10 години. И тия дето бият и тия дето налитат на вербална агресия, която може да предизвика бой и убийство!

Анонимен
Анонимен
21 август 2024 13:06
Гост

Пошло обяснение. Това не е оправдание. Да си се научил, че не трябва да се биеш. Ама нали в тиквите ви е само бой и малтретиране, защото „така било мъжко“. Ориенталски схващания от османско време.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
21 август 2024 13:06
Гост

„Не бях в състояние да реагирам и да мисля трезво. Бях паникьосан и уплашен“

Да де, ама върти кръгчета с колата, взема телефони и ги чупи, да не го проследят, маха карти да не го проследят и за капак вкарва тялото в багажника и заравя тялото – страшна паника ще да е било, ама не от убийството, а затова, че може да го хванат.

Мавродиев
Мавродиев
21 август 2024 13:06
Гост

Понеже изтъпелия и изпростял български народ 30 години си губи разсъдака, но не и уменията да прави деца, резултата е на лице. Убит човек, защото го обиждал и оня го ударил. Мен колко пъти ме обиждаха в училище, а и после, но така и не се научих да се бия. Да за Ганя ПатрЕота вероятно съм мекотело и парцал щом се оставям да ме обиждат, но поне не рискувам да влизам в затвора и да си съсипя живота, като ударя човек, който в следствие на удара да умре.

Елена
Елена
21 август 2024 13:04
Гост

А кой баща те научи, че като те обиждат трябва да биеш? Кретен