Кандидатът, чиято „вирусна инфекция – неуточнена“ стана повод за отлагане на избора на председател на Софийския военен съд, се оттегли от надпреварата за поста. Недко Петров е подал заявление за отказ от участие в тази процедура, което ще бъде разгледано днес от Съдийската колегия.

Така остават двама кандидати за шеф на СВС – досегашният председател Мадлен Димитрова-Гебрева и военният следовател Христо Христов.

Изборът трябваше да се проведе на 2 юли. Но ден по-рано Недко Петров, който е шеф на районния съд в Ботевград, представил болничен лист с диагноза „вирусна инфекция – неуточнена“, като докторът му предписал пет дни домашно лечение (виж още тук).

Заради това Съдийската колегия отложи изслушването за 24 септември, като другите двама кандидати бяха лично уведомени за това.

Изборът на председател на Софийския военен съд не е единственият, в който участва Недко Петров. Той е подал документи и за шеф на районния съд в Ботевград за втори мандат като е единствен кандидат за поста.

Преди пет години Недко Петров, който към онзи момент беше следовател в Националната следствена служба, отново участваше в две процедури за избор на председатели на съдилища – на Ботевград и на Велинград.

За този в Ботевград беше единствен кандидат, докато за Велинград имаше общо трима желаещи – освен Петров, другите кандидати бяха Валентина Иванова от РС-Велинград и Асен Палавеев от районната прокуратура в града (виж повече тук). Впоследствие Недко Петров се отказа от надпреварата за Велинград, остана само в тази за Ботевград и в края на юли 2019 г. беше избран за председател след оживена дискусия в Съдийската колегия (виж още тук).

26
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
Ласло
Ласло
23 юли 2024 14:23
Гост

Tози човек така и не се ориентира май къде оска да ходи.

Лазар
Лазар
23 юли 2024 14:22
Гост

Много странна диагноза в този болничен лиат.

Потресен
Потресен
23 юли 2024 13:41
Гост

Лично за мен е потресаващо колко анадолски вид има районът около Женски пазар в София.

Потресен
Потресен
23 юли 2024 13:58
Гост

То и почти цяла западна София , кварталите Банишора, Зона Б-незнам си коя, ул. Позитано , улица Брегалница, ул Незнаен войн, бул Константин Величков-която прилича на Истанбулски сокак, ул. Чипровци имат силно средноазиатски външен вид, с население от шведски произход, прекалили с ходенето на солариум. Изумително е, и че държавата е набутала и сградата на весесе във възможно най-ориенталската част на София. АССГ също са на граничната линия на най-гнусната част на София, и следва да се радват, ако един ден ги преместят в старият районен съд. Ма как може половин София да е толкова грозна, и да има Диарбекирски… Покажи целия коментар »

Анонимен
Анонимен
23 юли 2024 14:11
Гост

София е грешка на историята, която времето предстои да поправи.

втресен и разтресен
втресен и разтресен
23 юли 2024 15:05
Гост

много е гадно като гледаш амуджите с кръвожадни погледи в старата част на София;
много е гадно като гледаш, че и престижните южни, нови, квартали са пълни с тъмнокожи и бурки и забрадки, но със скъпи телефони и возещи се гратис в МГТ;
по гадно е когато не чуваш една дума на софийски;
най гадно е провинциалната инвазия;
а супер гадно е, че града се пръска във всички посоки, заради корпулентността на общински чиновници (провинциалисти) и едно червенобрежко герберско недоносче.

улица Народно хоро
улица Народно хоро
23 юли 2024 15:22
Гост

Абе потресения, ти да не си раждан на ул. Велико Търново и ъгъла със Сан Стефано, при Докторската градина-и не си излизал извън района, че сега реши да се потресеш? Досега извън карето на Докторската градина не си ли ходил, че днес точно се изуми? Ти ако попаднеш в района на ул. Народно хоро в Овча купел ще получиш направо уртикария от културния шок.

един
един
23 юли 2024 12:54
Гост

Той Недко не си намери мястото, значи – първо военен следовател, после съдия в Елин Пелин, после следовател в НСлС, после председател на Ботевград. Догодина – космонавт

моника паси
моника паси
23 юли 2024 11:57
Гост

новия председател ще се казва николай ненчев

Ad nauseum
Ad nauseum
23 юли 2024 11:45
Гост

Нова Конституция. Президентска република. Пълна изборност, мандатност, отчетност и отзоваемост на всички съдии и прокурори. Следствието право в МВР. Всички разследващи с юридическо образование.

Без ВНС. На референдум.

Без ВСС, ИВСС, учителски институт за повишаване на квалификацията на мисирки, роднини, милиционери и милионери, щерки, тьотки и аматьорки, пуцаджийки, рабфакаджии, задочници, вечерници и нощници и прочие йористи по пижами, съдебни ваканции и помощници, първа линия на Приморско, по 20 брутално след поредната издънка и другото си го знаете.

АМИН

Логично като за у нас
Логично като за у нас
23 юли 2024 10:12
Гост

Е, споразумели са се там по върховете.

Анонимен
Анонимен
23 юли 2024 9:55
Гост

Странно решение

Ристев
Ристев
23 юли 2024 9:51
Гост

Като не му се занимава, така ще е

Анонимен
Анонимен
23 юли 2024 9:51
Гост

Определено е доста наложително да се махне. Даа.

Анонимен
Анонимен
23 юли 2024 9:50
Гост

Правилно

За някои -фургони, за други хотели на плажа
За някои -фургони, за други хотели на плажа
23 юли 2024 9:13
Гост

Защо българите, загубили къщите си в пожарите са пращани в контейнера-фургон, а не на морето в лукс спа хотел-4 или 5 звезди, първа линия море, в курорта, заедно с украинците? За украинците-е унизително да са в контейнера-фургон, а за българите фургонът е това, което предлага държавата.

Колко хора от наводненията в Карловско бяха пратени на море, в хотела, и колко бяха пратени по фургоните? Отговор-никой загубил къщата си при наводненията в Карловско не беше пратен на хотел, на плажа.

Анонимен
Анонимен
23 юли 2024 9:45
Гост

Чудесно – троленето отново започна. Съставомерно ли е?! А ако хората не искат да ходят по „хотели“, а да си останат в своета населено място, насила ли ще ги пращаме на „почивка“ – когато къщите им са изгорели?! И е изключително тролещо да се противопоставят едни жертви на други!!!!

Анонимен
Анонимен
23 юли 2024 11:54
Гост

изчезвай за укурайна,

Анонимен
Анонимен
23 юли 2024 9:52
Гост

Пак ли ви активизира Путин? Нещастници.

Анонимен
Анонимен
23 юли 2024 9:54
Гост

А, този, който троли – по друга тема му направих забележка, се обижда „на Путин“. Сега ще Ви обясни какво е съставомерност. Въпросът е обаче защо Редакцията търпи такива, които изместват темата за своите пропагандни цели?

Милчева
Милчева
23 юли 2024 9:52
Гост

И това какво общо има с темата на статията? Или е важно да си напишете платените малоумщини където сварите?

Ървинска
Ървинска
23 юли 2024 9:53
Гост

Да се надяваме, че ще ви спрат скоро кранчето и ще спрете да бълвате про руски идиотщини.

Чинков
Чинков
23 юли 2024 9:54
Гост

Питайте това недоразумение сложено за министър на вътрешните работи Калин Стоянов, чиято единствена работа беше да подсигури изборната победа на ГЕРБ и ДПС. Също питайте и герберския кратун Главчев. Нас не ни питайте.

Проскубания бухал
Проскубания бухал
23 юли 2024 8:59
Гост

Божествена намеса, вирусът го покоси и накара да преосмисли решението си май…
Провидението си каза тежката дума.

Анонимен
Анонимен
23 юли 2024 9:54
Гост

Еми май така стана

нов
нов
23 юли 2024 10:11
Гост

Последните четири-пет години вирусите имат това свойство, да водят до просветление