Днес бе последното заседание на Георги Колев като член по право на Висшия съдебен съвет в качеството му на председател на Върховния административен съд. От следващия четвъртък в тази роля влиза неговият приемник Георги Чолаков.

Членовете на ВСС днес го изпратиха с почести. От тяхно име благодарствени слова изрече представляващият Боян Магдалинчев, който доскоро бе негов заместник.

„Благодаря ви! Сякаш много бързо минаха тези седем години“, каза Георги Колев.

Той бе избран за председател на ВАС през 2010 г. от първия постоянно действащ ВСС. Преди това бе шеф на СГС. Колев работи с три състава на кадровия орган.

Мандатът му приключва на 22 ноември. За тогава е предвидена и церемония по встъпването в длъжност на неговия наследник Георги Чолаков.

Колев смята на този етап да се върне като редови съдия във ВАС. По информация на „Лекс“, той ще излезе в дълъг отпуск, през който има намерение да защити докторантура по конституционно право. По наша информация през есента на 2018 г., Колев смята да се пробва за конституционен съдия. Тогава ще има ротация в Конституционния съд – излизат четирима и толкова трябва да бъдат избрани – по един от квотата на президента и на Народното събрание и двама от съдебната квота. Колев се надява да влезе в КС през парламента.

1
Коментирайте

avatar
нови хронологично най-добре оценени
horoba8878
horoba8878
12 април 2023 13:40
Гост