Twitter е изпратила писмо до Meta, в което обвинява компанията в кражба на интелектуална собственост и я заплашва със съд. Това съобщава онлайн изданието Semafor, като казва, че разполага с копие на писмото.

То е написано от един от адвокатите на Twitter – Алекс Спиро и е адресирано до основателя на Meta Марк Зукърбърг. В него Спиро обвинява Meta в „систематично, съзнателно и незаконно“ използване на търговски тайни и интелектуална собственост на Twitter.

Спиро казва, че Twitter ще защитава своята интелектуална собственост и настоява Meta да предприеме незабавни стъпки за спирането на използването на търговски тайни на Twitter. Той допълва, че компанията си „запазва правото“ да заведе и дело в съда.

В писмото си адвокатът на Twitter обвинява Meta и в назначаване на „дузини“ бивши служители на Twitter, които са имали достъп до тайни на компанията. Според него има вероятност тези служители да са били назначени, за да работят по конкурента на Twitter – Threads, който Meta представи тази седмица.

Собственикът на Twitter Илон Мъск цитира публикацията за писмото и коментира: „Конкуренцията е добре дошла, но копирането – не е“.

Пред Semafor говорител на Meta казва, че твърденията на Twitter са безпочвени. „Няма човек в инженерния екип на Threads, който е бивш служител на Twitter“, казва компанията.

Междувременно Зукърбърг се похвали в Threads, че платформата вече има над 30 млн. регистрации. „Имам чувството, че това е началото на нещо специално, но ни чака много работа, за да изградим приложението“, пише той.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar