Американската рокгрупа Guns N’ Roses съди компания, която управлява онлайн магазин за продажба на оръжия с име, подозрително наподобяващо това на калифорнийската банда – Texas Guns and Roses. Според Аксел Роуз и колегите му с това име онлайн оръжейницата подвежда потребителите да вярват, че музикантите имат нещо общо с нея, докато те по никакъв начин не искат да бъдат асоциирани с продажбата на оръжия“. Магазинът също така, според адвокатите на Guns, „се свързва с определени политически възгледи по отношение на регулирането и контрола на огнестрелните оръжия“ и потребителите, измамно вярвайки, че групата ги подкрепя, могат да бъдат убедени да пазаруват.

Затова адвокатите на Guns N’ Roses са поискали от съда „да попречи на компанията да използва тяхното име“ и също така са подали иск за финансово обезщетение, чийто размер все още не е уточнен. В очакване на по-нататъшното правно развитие на случая музикантите от групата постигнаха първи резултат: сайтът на онлайн магазина към момента вече не е достъпен.

Междувременно Аксел Роуз обеща повече да не хвърля от сцената микрофона си в публиката по време на концерти, след като зрителка пострада на шоу в Австралия, съобщи DPA. Известно е, че фронтменът на Guns по традиция завършва концертните изяви, като дава възможност на почитател от публиката да улови микрофона, който той хвърля.

По време на концерт на групата в Аделаида фенка на име Ребека Хоуи е била ударена по лицето от хвърления микрофон. Снимки на пострадалата я показват със синини под очите и наранявания на носа. Пред местни медии тя коментира, че ако микрофонът я бил уцелил сантиметри встрани, можело да изгуби окото си, а ако е била обърната и ударът бе попаднал в слепоочието, можело да не е вече сред живите.

По повод инцидента Аксел Роуз написа в Туитър: „Ако това е вярно, очевидно е, че не искаме никой да пострада…на който и да било от концертите ни, където и да е“. „Тъй като хвърляме микрофон в края на всеки от концертите си вече повече от 30 години, винаги сме смятали, че това е известна част в края на участията, която почитателите искат и знаят, че ще имат възможност да уловят микрофона. Въпреки това, в името на обществената сигурност, отсега нататък ще се въздържаме да хвърляме микрофон или каквото и да било към почитателите по време на нашите изпълнения“.
Роуз отбелязва, че някои са се опитали да информират за инцидента в „отрицателна и безотговорна светлина“, което „не би могло да е по-далеч от истината“.

В Австралия на Guns явно не им върви с „идентифицирани летящи обекти“. През 2013 г. фен е ударен по устата от летящ микрофон по време на лайв на групата в Пърт. В резултат на инцидента музикантите са покрили сметки за дентална медицина в размер на 5000 долара.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar