Нов софтуер, позволяващ на страни по дела и адвокати да се запознават с елекронни дела, бе представен в Районния съд в Пловдив. Този софтуер се въвежда за първи път в орган на съдебна власт и ще осигури необходимата информация на страните по делата, както и на адвокатите.

Въвеждането му става поетапно, като в коридорите на Съдебната палата са обособени места, на които електронното дело ще бъде достъпно на таблети. За целта следва да се направи искане в деловодството на съда, като страна по дело или адвокат следва да заяви номера на делото. След заявяването му, то ще бъде достъпно за преглед на всеки един от таблетите. В електронната папка на устройството ще се съдържат всички документи, постъпили и обработени по съответното дело.

С това Районния съд ще отговаря на изискванията по Закона за съдебната власт за осигуряване на съхранението и поддържането на електронни дела, както и отдалечен, непрекъснат и безплатен достъп по електронен път до тях на всички, които са страна по делото или адвокати.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar