Снимка: АП Рапърът се озова зад решетките, защото не беше декларирал приходите си, които възлизат на няколко милиона долара.

Рапърът DMX отново може да се разхожда на свобода. Звездата, чието име по паспорт е Ърл Симънс, прекара няколко месеца в затвора заради данъчни измами.

Присъда за една година той получи миналия март, когато се призна за виновен в съда в Манхатън. Поради добро поведение, Симънс бе освободен по-рано.

Макар прокурорите тогава да настояваха за присъда от 5 години, съдията Джед Рейкаф заяви, че DMX е „добър човек“ и затова получава само 12 месеца зад решетките. За смекчаване на обстоятелствата, адвокатът на рапъра пусна в залата и парчето му Slippin, в което се пее колко е труден животът му.

Симънс се озова зад решетките, защото не беше декларирал приходите си, които възлизат на няколко милиона долара, от периода 2010 до 2015 г. Той не е използвал банкова сметка на свое име и е давал лъжливи декларации за доходите си в съда, когато е започнал процедура за несъстоятелност.

Изпълнителят на Party Up е имал проблем със закона и преди, поради отказа си да плаща детски издръжки, което го прати в затвора за два месеца. Той има общо 15 наследника от 9 различни жени. DMX е задържан няколко пъти и за носене на оръжие без разрешително, притежание на наркотици, превишена скорост, агресивно поведение и проявена жестокост над животни.

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar