Турчинът Фарук Бекташ, който избяга от българското правосъдие, след като бе пуснат под домашен арест, ще бъде съден задочно за смъртта на семейство мотористи при катастрофа край Драгоман преди година и три месеца.

Разследването е установило, че Бекташ е карал със 135 км/ч при допустими 60 км/ч.

За Бекташ има европейска заповед за арест. Вече 14 месеца го търси и Интерпол, но без резултат. Имаше съмнения, че беглецът се подвизава в Германия, но е по-вероятно да се е върнал в Турция.

Шофьорът е обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост. Според прокуратурата на 25 юли м.г. той карал мерцедес с немска регистрация, предприел неправилно изпреварване при намалена видимост, навлязъл в насрещното и ударил мотоциклета на семейство Таня и Бойко Бойкови.

Скандалът с Бекташ се разгоря, след като 3 дни след катастрофата съдия Недялка Николова от Софийския окръжен съд го пусна от ареста, но гастарбайтерът не бе открит на посочения адрес в столичния кв. „Враждебна“ и бе обявен за общодържавно издирване.

Бягството му бе последвано от серия протести на мотористи. Предстои селото срещу него да бъде насрочено в Софийския градски съд.

Коментари Сподели Приятел

Tweet

Тази публикация е част от ежедневния преглед на печата на правна тематика

Коментирайте

avatar